Elektrifikasyon dönüşümünde ünlü Alman otomobil üreticisi çok önemli bir rol oynuyor. Ürettiği hibrit ve elektrikli araçlar diğer otomobil markalarına göre oldukça iyi satıyor. Örnek verecek olursak Opel Mokka modelinin elektrikli versiyonu tüm şirketin satışlarının %25’ini oluşturuyor.

Genel müdür James Taylor’a göre Opel şirketinin 2028 EV hedefi araçların bataryalarını iyileştirmek ve Pazar paylarını arttırmaktır. Taylor’a göre Opel otomotiv şirketi 2028 yılında tamamen elektrikli araçlar üretmeye başlayacak.

“Opel Astra modelinin elektrikli hale gelmesi hem kullanıcılar açısından hem de Vauxhall markası için büyük bir adımdır. EV dönüşümü şimdiden Opel otomotiv şirketi için olumlu sinyaller vermiş gibi gözüküyor. Mokka Elektrik ve Corsa Elektrik modelleri kendi segmentinde en önlerde yer alıyor” dedi.

Tasarım direktörü Adams ise, “Çeşitli markalarımız olan Opel, Vauxhall, Peugeot markaları arasında bir farklılık yaratmak istiyoruz. Özellikle iki markanın geçmişleri nedeniyle farklı alıcılara hitap edebileceğini düşünüyoruz.” Dedi.

Opel Otomotiv Şirketinin EV Karnesi

Opel geçtiğimiz günlerde art arda iki elektrikli modelini de Türkiye pazarında satışa çıkardı. Mokka modeli sınırlı sayıda ön satışta. Mokka-e modeli Opel’in ülkemizde sunduğu ilk komple elektrikli otomobil modelidir. Opel Mokka-e modeli toplamda 327 km menzili sayesinde yeteri kadar yolculuk imkânı sunabiliyor. Ülkemizde 2022 Aralık ayı itibariyle 909 bin liradan alıcı bulabiliyor. Opel Mokka-e modelinde kullanılan 50kWh kapasiteli batarya sayesinde yüksek hızlı şarj özelliğini kullanabiliyorsunuz. Araç ayrıca evdeki prizden şarj gibi hayatı kolaylaştırıcı özellikleri içerisinde barındırıyor.

Elektrikli Opel Corsa modeli ise Opel şirketinin 2028 EV hedefi doğrultusunda tamamen elektrikli hale getirilerek kullanıcıların beğenisine sunuldu. Opel Corsa modelinin elektrikli versiyonu ise Türkiye’de 839.000 liradan başlayan fiyatlara sunuldu. Opel’in bu hatchback modeli ise 350 km’ye kadar menzil imkânı veriyor. Günlük kullanım imkanlarınıza yeteri kadar cevap verebilen Opel Corsa 50kWh kapasiteli batarya ve 100kw’lık hızlı şarj özelliklerine sahip. Bu sayede 30 dakika gibi bir sürede %80 doluluk oranına ulaşabiliyor. Ayrıca Opel Corsa-e modeli de Mokka-e gibi evdeki prizden bile şarj imkanı sunuyor.

Sıfır Kilometre Opel Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here