Ciddi yatırımlar yaparak tüm modellerini elektrikli hale getiren BMW şirketi, 7. Serisine %100 elektrikle çalışan modelini Türkiye’ye getirdi. BMW İ7 XDrive 60 versiyonuyla satılan elektrikli BMW İ7 sedanın Pure Exellence ve M Excellence adlı iki adet donanım paketi mevcut.

Tasarım ve Özellikler

Elektrikli BMW İ7 Sedan

Elektrikli BMW I7 Sedan modeli ön kısımdaki ikonik ızgaralardan vazgeçmiyor. BMW şirketi için artık bu ızgaralar bir havalandırma görevi görmüyor. Bu ızgaralar artık şirketin simgesi haline geldi. Yeni I7 ızgaralara ek olarak bölünmüş bir far tasarımıyla geliyor. Sonuç olarak bu konuda ciddi bir değişimi gözler önüne seriyor. Ayrıca uzun ön kaputunun yanlarında bulunan hava delikleri ise aracı bir hayli heybetli gösteriyor. Bu tasarım detaylarına oldukça premium jantlar da eklenince tam olarak birbirlerini tamamlıyorlar.

Aracın birçok noktasında krom ve mavi detaylara sahip. Arka kısmında ise uzunca stop farlar dışında dikkat çeken bir nokta bulunmuyor. İç mekanda ise oldukça değişik bir tasarıma sahip iki kollu direksiyon simidi ve oldukça geniş bir gösterge paneliyle karşılaşıyoruz. Bunlara ek olarak aracın multimedya sistemi ise tüm kokpit boyunca uzanan bir tasarıma sahiptir. Araçta bulunan panoramik cam tavan sayesinde iç mekan oldukça ferah bir hal alıyor.

Yüksek donanım paketinde ise bacak desteğine sahip Executive Lounge koltuklar, dokunmatik ekrana sahip bir çift arka kapı ve Bowers Wilkins Diamond Surround ses sistemi mevcut.

Donanım ve Performans

bmw elektrikli aracı

Yeni elektrikli BMW İ7, ön ve arka akslarda olmak üzere iki adet elektrik motoru bulunuyor. Bu sayede İ7 dört tekerden çekiş özelliğine sahip oluyor. İki elektrik motoru sayesinde toplamda 544 beygir güç ve 744 Nm tork’ sahip. Sıfırdan 100km/h hıza ise yalnızca 4.5 saniyede ulaşabiliyor. İ7’nin azami hızı ise 240km/h ile sınırlandırılmış.

Elekrikli  BMW İ7 sedan modelinin batarya teknolojisi sayesinde 590 km ile 625 km menzile sahip. Ayrıca bu bataryalar 195 Kw hızlı şarj özelliği sayesinde 20 dakikada %80 doluluğa ulaşabiliyor.

Elektrikli BMW İ7 Sedan Modelinin Fiyatı Nedir? 

Elektrikli BMW İ7 Sedan

Motor gücü ve matrahı yüzünden ülkemize %60’lık vergi diliminden giriş yapan Elektrikli BMW İ7 sedan modeli 6.226.300 ₺’den başlayan fiyatlara kullanıcılarıyla buluşacak. Bir üst donanım paketi olan M Exellence ise 6.410.400 ₺’den alıcı bulacak.

Siz yeni BMW İ7 sedan elektrikli modelin fiyatını ve özelliklerini nasıl buldunuz?

Sıfır Kilometre BMW Modelleri→

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here