2023 Ford F-150 Raptor modelinin fiyatı ve özellikleri açıklandı. Yeni Raptor 450 beygir gücünde V-6 bir motor ile geliyor.

2023 Ford F-150 Raptor Hakkında

Ford 2023 model Raptor farklı motorlara sahip iki farklı versiyon ile piyasada olacak. Yeni Raptor 450 beygir gücünde V-6 motorun yanı sıra Raptor R versiyonu ile gelecek. Bu versiyonun motor performansı daha yüksek.

Raptor R, 700 beygir gücünde süper şarjlı 5.2 litre V-8 Predator motor ile birlikte geliyor. Bunun yanı sıra standart olarak elektronik kontrole sahip kilitli arka diferansiyele sahip olacak.

Yeni Raptor da 37 inç lastikler standart olarak geliyor. Ancak Raptor R versiyonunda daha sert ön yaylar ve özel olarak geliştirilen amortisörler yer alacak. Raptor R’nin kabininde karbon fiber malzeme tercih edilmiş. Bunun yanı sıra ön Recaro koltuklar standart olarak geliyor.

Bu koltuklar da siyah deri ve mikro süet karışımı döşeme kullanılmakta.

Motor Performansı

F-150 Raptor da belki de en dikkat çekici detay kaputun altında yer alan ısı aspiratörü. Ford yeni Raptor da 3.5 litrelik çift turbolu EcoBoost V-6 motora yer vermiş. Bu motora araca 450 beygirlik güç sağlıyor.

Raptor da standart olarak dört tekerden çekiş sistemi var. 10 ileri otomatik şanzıman da ayrıca bahsedilmesi gereken diğer bir husus.

Raptor’un diğer versiyonu R ise 5.2 litrelik süper şarjlı V-8 motoruna sahip. Bu motor Raptor R’ye 700 beygirlik bir güç sağlıyor. Bu motorun tork değeri ise 868 nm.

Tüm Raptor modelleri dahili amortisörlere ve arka helezon yay kurulumuna sahip süspansiyon sistemine sahip.

İç Tasarım

İç mekanda bizleri Sync 4 bilgi-eğlence sistemi karşılıyor. Bu sistemde 12 inç boyutunda büyük bir dokunmatik ekran yer alıyor. Bu sistemde ayrıca Amazon Alexa ile etkileşime girme seçeneği de bulunmakta.

Bunun yanı sıra kablosuz güncelleme olanağı sunan araçta Android Auto ve Apple CarPlay da yer alıyor. Direksiyon simidinde sesli komut tanımlaması yapmak için fiziksel ayar tuşları da bulunmakta.

İç mekanda isteğe bağlı olarak 18 hoparlörlü B&O ses sistemi de yer alıyor. Bunun yanı sıra kargo bölmesinde elektrikli aletleri ve diğer ekipmanları çalıştırmak için 2 kw gücünde mobil jeneratör de isteğe bağlı olarak geliyor.

Yeni Raptor’un kabini F-150 SuperCrew modelinin tasarımının aynısı. Raptor R versiyonu standart olarak 12 inç boyutunda dijital gösterge paneli ile geliyor.

Yeni direksiyon simidinde lazerle yapılmış olan logo bulunmakta. Standart alüminyum iç kaplamanın yanı sıra Raptor, isteğe bağlı olarak karbon fiber iç aksamlar ile geliyor.

2023 Raptor Fiyatı

Yeni Raptor SuperCrew gövde paketi ile birlikte geliyor. F-150 Raptor’un standart herhangi paket dahil edilmeden taban fiyatı 78.385 dolardan başlıyor.

Daha performanslı ve yüksek beygir gücü sunan F-150 Raptor R’nin fiyatı ise 109.145 dolardan başlıyor.

Sıfır KM Ford Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here