Yeni Mazda 6, ilk çıktığı günden itibaren fiyat ve özellikleriyle çokça merak ediliyor. Yeni model hakkındaki tüm detayları sizler için inceledik.

Mazda’nın yeni modeli son günlerde otomobil dünyasında çok konuşulan bir otomobil. Orta sınıfın güçlü ve özel bir oyuncusu olan bu Mazda 6, geçtiğimiz yıl yapılan yenileme çalışmasıyla makyajlandı. 2018 makyajı Mazda için çok köklü değişimler olmadı ama araç, kullanıcı beklentilerine daha fazla hizmet ediyor. Peki, yeni Mazda 6’nın tasarımı nasıl ve Mazda 6 hakkında yorumlar neler?

Yeni Mazda 6 Özellikleri

mazda 6 2018

Dinamik tasarım dili ağır basan yeni Mazda 6 için daha kaliteli bir görünüm yaratılmış dememiz mümkün. Zaten pek çok otomobil yazarı da bu konuda neredeyse aynı tanımı yapıyor. Makyajlı modelinde değişiklikler öyle hemen fark edilmiyor. Fakat detaylara baktığınızda “ustalardan esinlendi” sloganının hakkını veriyor. Zira, tasarımdaki farklılıklar, detaylarda gizli.

Yeni Mazda 6: Motor Özellikleri

4 silindirli, benzinli motoru önde ve enlemesinde yer alıyor.. Motor silindir hacmi 1998cc. Motor gücü 165HP-6000 d/d. Maksimum Tork 213Nm- 4000 d/d. Maksimum hız 209km/s. 0-100km/s hızlanmasını 10,6 saniyede tamamlıyor.

Yeni Mazda6: Yakıt Tüketimi

Benzinli otomatik versiyon için 100km’de 6,1 litrelik yakıt tüketimi verisi sunuluyor. 139gr/km carbon salınımı söz konusu.

Mazda6 Türkiye’de Ne Zaman Satışa Çıkacak?

2018 mazda 6

Yenilenen model bu ay Türkiye pazarına girmesi planlanıyor. Sıfır Mazda6 fiyatı 200 bin TL’den başlıyor. Yeni modelin sıfır fiyatı 200 bin TL‘den başlıyor. İkinci el Mazda 6 fiyatları ise model yılına, km bilgisine, hasar durumuna, yakıt tipine, şanzımana göre değişiyor.

Kullanıcı Yorumları Nasıl?

yeni mazda6

Japon üretici orta segmentteki amiral gemisi için yenilikler yaptığını duyurduğundan beri pek çok otomobil meraklısı ve Mazda hayranı güncel gelişmeleri takip etmeye başladı. Otomobil yazarlarına göre, araç makyaj sonrasında pek çok açıdan kesinlikle iyileştirilmiş. Ancak makyajın etkisini anlamak öyle kolay değil. Çünkü çok bariz bir ya da ilk bakışta fark edilecek yenilikler söz konusu olmuyor. “Şeytan ayrıntıda gizlidir” derler ya, detaylarda yapılan düzeltmeler; aslında yeni makyajlı model için büyük bir fark yaratmış.

Sıfır KM Mazda 6 Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here