2022 Bentley Bentayga Hybrid Otomobil. Dürüst olalım, karbon emisyonunun çok düşük olmasını istiyorsanız, muhtemelen 5,850 kiloluk lüks bir SUV kullanmayacaksınız. Bu bağlamda, 2022 Bentley Bentayga Hybrid’i, ünlü İngiliz markasını ve onun zengin müşterisini yeşillendirmeye yönelik çalışmalar yaptı. Ancak Bentayga Hybrid, 2025 yılına kadar tamamen hibrit hale getirilecek. Ayrıca 2030 yılına kadar tamamen elektrikli olacak bir Bentley serisinin ön izlemesini yapıyor.

Hibrit, 542 beygirlik V8 ve 627 beygirlik 12 silindirli Speed’e katıldı. Ayrıca 2020’nin sonlarından bu yana ortaya çıkan üçüncü güncellenmiş Bentayga modelidir. Kaputun altında, 2019’da piyasaya sürülen ilk nesil Bentayga Hybrid’e güç veren aynı hibrit güç aktarma organı bulunuyor. Blok ve sekiz vitesli otomatik şanzıman arasına monte edilmiş 126 hp, 350 Nm sabit mıknatıslı senkron motorla geliştirilmiş 335 hp, 450 Nm tek turbo 3.0 litre V-6. Toplam sistem çıkışı 443 hp ve 700 Nm’dir.

V8 ve Speed ​​görsel olarak aynı olsa da hibrit güç aktarma sistemi önemli değişiklikler gerektiriyordu. Alt ön kapılardaki küçük “Hibrit” arması ve sol-arka çeyrek paneldeki bir şarj portu kapağı, kaputun altındaki tek dış özelliklerdir. Hybrid’in 210 kg ağırlığındaki 17,3 kWh pili, arka aksın arkasında, arka yük alanı tabanının altındadır. Bu, 2022 Bentley Bentayga Hybrid’in isteğe bağlı üçüncü sıra koltukla sunulmayacağı anlamına geliyor.

2022 Bentley Bentayga Hybrid Otomobil

Bentayga Hybrid ile elde edemeyeceğiniz diğer özellikler arasında çeki demiri ve elektrikli yan basamaklar bulunur. Ayrıca Bentley’in 48V aktif devrilme önleme sistemi, arazi sürüş modları ve gövde altı koruması ekleyen All-Terrain Spesifikasyonu paketi yer alıyor. Bentley’in önceki nesil modelle ilgili deneyimi, alıcının yüzde 90’ından fazlasının neredeyse her gün Bentayga Hibritlerini kullanıyor. Ayrıca çoğu araçlarını 48 km veya daha kısa yolculuklarda ağırlıklı olarak EV modunda sürdüğünü söylüyor.

2022 Bentley Bentayga Hybrid Otomobil Sürüşü

Bu nedenle 2022 Bentley Bentayga Hybrid’in varsayılan başlangıç ​​modu, orta konsoldaki kontrolör aracılığıyla çalıştırılan üç E Drive modundan biri olan EV Drive’dır. 13,3 kWh kullanılabilir kapasiteye sahip pil, 29-50 km EV aralığı sunar. Ayrıca e-motor büyük SUV’yi 135 km/saat’e kadar hızlarda itebilir. Gaz pedalından gelen hafif dokunsal geri bildirim, sürücüyü pedala çok fazla baskı yapmaktan alıkoyar. Ayrıca içten yanmalı motoru çalıştırmaktan da caydırır. Navigasyon sisteminden gelen tahmini verileri kullanarak, pedal ayrıca daha düşük bir hız sınırı alanına sahiptir. Ayrıca bir yol kavşağına yaklaşırken, sürücüyü kalkmaya ve enerji tasarrufu yapmaya teşvik etmek için ayak altında titrer.

2022 Bentley Bentayga Hybrid Otomobil

Hibrit mod, güç aktarma organlarının en iyi verimliliği sağlamak için benzinli motor kullanır. Böylece motorun çıkışlarını karıştırıp eşleştirmesine olanak tanır. Tutma modu, yolculuğun sonunda saf EV çalışmasına izin vermek için pilin mevcut şarj seviyesini korur. Elektrikli ve yanmalı tahrik arasındaki geçişler kusursuz. Ancak V-6’da 2.500-3.000 rpm’den itibaren Bentayga Hybrid’in sessiz ilerlemesiyle çelişen bir ses var. Sekizinci viteste 113 kmh’da motor sadece 1.800 rpm’de dönüyor.

Sürüş programının gösterdiği gibi, Hibrit modu akıllı navigasyon sistemi ile birlikte mükemmel bir şekilde çalışır. Şimdiye kadar bir Bentley’e takılan en küçük motorlardan biri küçük V-6’dır. Bu, Bentayga’yı mümkün olduğunca verimli bir şekilde hareket ettirmesine yardımcı olur. Bunun için motordan gelen güç ve tork parçalarını dikkatlice ölçer. Pilde belirtilen menzil sıfıra düştüğünde, tam olarak 88.5 kilometrelik sürüş döngüsü sona erer. Büyük Hybrid’i gösteren yol bilgisayarı ortalama 15.3 km/l’ye (36 mpg) ulaşır.

2022 Bentley Bentayga Hybrid Otomobil

Hybrid, diğer Bentayga’larda bulunan mükemmel 48V aktif viraj önleme sistemine sahip değildir. Ancak ‘burb’ların dışına çıkardığınızda köşeleri beklenenden daha iyi idare ediyor. Arka aksın arkasındaki ağır pil, Bentayga V8’in 56,4/43.6’sına kıyasla 50,4/yüzde 49,6 ön/arka ağırlık dağılımı sağlamaya yardımcı oluyor. Sonuç olarak, Hybrid, direksiyon girişlerine V8’den daha duyarlı bir dokunuş hissediyor.

2022 Bentley Bentayga Hybrid; Gerçekçi Performansı

Aracın 0-96.5 hıza çıkması 5.2 saniye sürerken, 254 km/saat maksimum hıza çıkabiliyor. Ancak V8, seçici sürücü için hala daha iyi bir seçimdir. Ve en azından 227 kg’dan daha hafiftir. Hybrid’in elektrik motorundan gelen müthiş anında tork dolgusuna rağmen, 542 beygirlik, 4.0 litrelik çift turbo V- 8, çalışmak için daha ilgi çekici bir motordur.

Dahası, pilin faydaları, aracı daha uzun sürdükçe azalır. Bu nedenle Bentayga Hybrid’in 46 mpg-e EPA derecesi, pil boşaldığında ve tüm işi kendi yapar. Bunun için küçük V-6 bırakıldığında hızla 19 mpg birleşik işaretine doğru yöneliyor. Bu arada, Bentayga V8’den galon başına sadece bir 1.6 km daha iyi.

İkinci El Bentley İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here