Mercedes-Benz GLC (2020) Aileler İçin Uygun mu ?

0
984
Mercedes-Benz GLC (2020) Aileler İçin Uygun mu ?

C-Serisi tabanlı Mercedes-Benz GLC, C-Serisini seven ancak bir SUV’nin sürüş yüksekliğini, stilini ve hafif arazi yeteneklerini tercih edenler için mükemmel bir çözümdür. Mercedes-Benz GLC (2020) Aileler İçin Uygun mu ? SUV’nin aile odaklı tüketiciler için popüler bir gövde stili olduğunu hepimiz biliyor olsak da, güzel görünümlü Mercedes-Benz GLC’nin günlük aile yaşamına yönelik yeteneklerine daha yakından bakıyoruz.

GLC hem benzinli hem de dizel motorlarla sunuluyor ve (pahalı) seçenekler ekleyebilirsiniz, ancak en azından Almanlar bugünlerde standart teknik özellikleri konusunda daha cömert olma eğiliminde.

Motor seçenekleri 220d, 300d ve 300’ü içerir. Her üç motor da 2.0 litrelik ünitelerdir. GLC 220d (d=dizel) 143 kW ve 400Nm, GLC 300d 180kW ve 500Nm, amiral gemisi hafif hibrit GLC 300 ise 200kW (190 kW artı elektrik motorundan 10) ve 370Nm torka sahip. Bu, yakıt tüketimini düşük tutarken ekstra güç artışı ve enerji geri kazanımı için kullanışlıdır.

Ancak lafı daha fazla uzatmadan, Mercedes-Benz GLC’de aile ile birlikte günlük yaşama ve eğlenceli hafta sonlarına odaklanalım.Mercedes-Benz GLC (2020) Aileler İçin Uygun mu ?

 

Mercedes-Benz GLC (2020) Aileler İçin Uygun mu ?

1. Alan ve pratiklik

Artico Black suni deri döşeme standarttır . Mercesedes ayrıca tamamen elektrikli ön koltuklara da sahiptir, ancak pahalı bir ücreti vardır: Muhtemelen ihtiyaç duyabileceğiniz tüm kolaylık özelliklerini içeren Lüks Paket için ek olarak çok fazla ücret ödemeniz gerecektir.

GLC, yan arka koltuklardaki ISOFIX çocuk koltuğu bağlantı noktaları ile birlikte ikinci sırada bol miktarda alan sunar. Üç yetişkin yan yana sığabilir, ancak ortadaki adamın ayaklarının altında merkez tüneli olacak ve her iki tarafa da bir ayağını koyması gerekecek.

550 litrelik geniş bagaj hacmi, koltuklar katlandığında 1600 litreye kadar çıkabiliyor.

GLC, çekme için mükemmel bir araçtır. 750 kg’a kadar frensiz ve 5000 kg’a kadar (ya da benzinli modelde 4800) yük taşıyabilir.

2. Güvenlik

GLC, EuroNCAP’ten 5 yıldızlı bir güvenlik derecesi alır ve EBD, fren yardımı ve çekiş/denge kontrolüne sahip olağan ABS’nin yanı sıra, sayıyı dokuza çıkarma seçeneği olan yedi hava yastığı vardır. Ayrıca elektro-mekanik bir park freni, yokuşta kalkış desteği ve lastik basıncı monitörü var. Hız sabitleyici standarttır, ancak uyarlanabilir hız sabitleyici ve şeritte kalma asistanı gibi yarı otonom teknolojiler, ek ayrıcalıklardır.

  • Aşağıdaki fonksiyonlara sahip  DISTRONIC:
    Duran nesneler için frenleme
    ▪  Park Yardımı (dahili tanım) ve navigasyon ile bağlantılı olarak trafik sıkışıklığında genişletilmiş otomatik yeniden başlatma
    ▪ ECO sürüş modunda “seyir modu” aktivasyonu
  • Aktif Direksiyon Yardımı:
    ▪ Navigasyon ile bağlantılı Aktif Şerit Değiştirme Yardımı
    ▪ Acil durum koridoru fonksiyon: Otoyollarda 60 km/s’nin altındaki hızlarda trafik sıkışıklığında
  • Trafik İşareti Asistanı ile bağlantılı olarak hız sınırındaki değişikliğe yanıt veren Aktif Hız Sınırı Asistanı
  • Kaçınma Direksiyon Yardımı
  • Aktif Şeritte Kalma Yardımı
  • Aktif Kör Nokta Yardımı
  • PRE-SAFE® PLUS, kapatma ve çapraz trafik fonksiyonlu Aktif Fren Yardımı

 

Mercedes-Benz GLC (2020) Aileler İçin Uygun mu ?

3. Özellikler

kauçuk çıtçıtlı alüminyum görünümlü (aydınlatmalı) basamaklar ;ambiyans aydınlatması, ayna paketi, otomatik kararan aynalar;  , elektrikli katlanır dış aynalar;  uzun far asistanı ve kolay paketlenen bir bagaj kapağı.

 

Mercedes-Benz GLC (2020) Aileler İçin Uygun mu ?

 

Ancak hangi özellikler standart?

17 inç jantlar, klima kontrolü, çok işlevli direksiyon simidi; Bluetooth, yağmura duyarlı ön cam silecekleri, ısıtmalı dış aynalar; otomatik kararan iç mekan da standart olarak mevcuttur. aynalar, Bluetooth; AUX/USB bağlantı noktaları ve ön yolcu ve sürücü için kısmi elektrikli koltuk ayarı.

Yeni, daha düz LED Yüksek Performanslı farlar artık standart donanım olurken;yeniden tasarlanan tamamı LED arka lambalar da standart. İç mekandaki yeni özellikler arasında; tamamen dijital gösterge paneli (opsiyonel) ve dokunmatik kontrollü medya ekranı (standart boyut 7″;10.25″ isteğe bağlı) dahil MBUX tarzında yüksek kaliteli ekranlar yer alıyor.

 

 

Karar

Son olarak Geniş ve zarif Mercedes-Benz GLC, her santimiyle bir aile SUV’sidir. Bununla birlikte, bunu nasıl belirlemeyi seçeceğiniz tamamen size kalmış. Ancak yeterince geniş ve göz alıcıdır ve en önemli özelliklerin tümü standart olarak mevcuttur.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here