Formula 1’de yarış hafta sonu heyecanı bugün saat 12:30’daki 1. Antrenman turları ile başladı. İlk gün saat 16:00’da yapılan 2. Antrenman seansı ile noktalandı. İşte Formula 1 Avusturya GP antrenman sonuçları.

1.Antrenman

Avusturya’da Red Bull Pisti’nde 2 haftalık Formula 1 heyecanının ikinci ayağı Avusturya GP ile başladı. Avusturya’da Styrian eyaletinin Spielberg şehrinde 1.antrenmanlar 18 derecelik görece soğuk ve bulutlu bir havada başladı. Pist sıcaklığı ise 30 dereceydi. Saat 12:30’da başlayan ilk antrenman seansında bazı takımlar genç pilotlarına şans verdi. Bu doğrultuda; Alpine’de, Alonso yerine Guanyu Zhou, Williams’ta, Russell yerine Roy Nissany ve Alfa Romeo’da Callum Iliot koltuğa oturdu. Seans başlar başlamaz bütün pilotlar piste çıktı. Bunun sebebi pilotların, Pirelli’nin getirdiği prototip lastikleri 12 tur denemek zorunda olmasıydı. Birçok pilot bu prototip lastiklerle piste çıktı. Piste çıkışta prototip lastikleri kullanmayan 4 takım vardı.Max Verstappen

İlk tur, Sebastian Vettel’den geldi. Ardından Sainz, Perez ve Gasly sırasıyla ilk sırayı aldı. Ancak pist limitlerinden dolayı Gasly’nin turu silindi. Devamında Verstappen ilk sırayı alırken, Gasly bu kez pist limitlerine uyarak bir tur attı ve ilk sıraya yerleşti. Ancak Verstappen bu sırayı bir sonraki tur geri aldı. Bu sırada 4.virajda çaylak pilot Yuki Tsunoda’nın çakıllara çıkarak birkaç büyük kontra ile aracın kontrolünü zor sağladığını gördük. Seansın 11.dakikasında bu kez Lance Stroll 6.viraj çıkışında, sağ arka lastiğini çakıllara kaptırarak, aracının kontrolünü kaybetti ve ciddi bir kaza atlattı.

Yuki Tsunoda’nın 4.virajda Kontrolü Kaybedişi:


Mazepin Yol Kesmeye Devam Ediyor

Raikkonen Mazepin

Rus pilot, sezon başlangıcından beri hem antrenmanlarda hem de yarışta yol vermesi gereken durumlarda diğer pilotlara sorun çıkarıyor. Neredeyse her antrenmanda en az bir kez başka bir pilotu tehlikeye atan Mazepin’in bu kez kurbanı Raikkonen oldu. Fin pilot 9.viraja tam gaz gelirken, Mazepin 9.virajın apex’inde tabiri caizse elini kolunu sallayarak ilerliyordu. Bu durum Raikkonen’in ciddi bir tehlike yaşamasına sebep oldu ve Mazepin’e tepki gösterdi. Mazepin ilerleyen turlar ve bir sonraki antrenman seansında da başka pilotları, dikkatsizliği sebebiyle, zorda bıraktı.

Mazepin’in Dikkatsizliklerinden Bir Diğeri:

Sıralama Tempoları Ölçülüyor

Atılan ısınma ve keşif turlarının ardından Hamilton, seansın yarısında yumuşak hamura geçti. İngiliz pilot attığı turla üçüncü sıradaki Tsunoda’yı yerinden etti. Bu sırada Lance Stroll, bu kez son virajda yaptığı hata sonrası spin attı. Devamında ise hızlı turlarını atan isimlerden Norris dördüncü sırayı alırken, Tsunoda ve Verstappen sırasıyla ilk sıraya yerleşti. Ferrari pilotları ise bitime 22 dakika kala attıkları turlarla iki ve üçüncü sırayı aldılar.

Lance Stroll’ün Seans Boyu Yaşadığı Sıkıntılar:

Yarış Temposuna Geçildi

Formula 1 Avusturya GP Antrenman Sonuçları Birinci Antrenman Sektörler

Kalan dakikalarda pilotlar en hızlı tur denemeleri yapmadı ve yarış tempolarını test etmeye başladılar. Seansın başlangıcından itibaren en çok tur atan isim 34 turla Verstappen olurken, birçok isim 27 turun üzerine çıktı.

Böylece ilk antrenman seansının birincisi, geçtiğimiz yarışın galibi, Max Verstappen oldu. Hollandalı pilotu Ferrari’ler; Leclerc iki, Sainz üçüncü olacak şekilde takip etti.

Birinci Antrenman Turu Sonuçları:Formula 1 Avusturya GP Antrenman Sonuçları Birinci Antrenman

2.Antrenman

İkinci seans da aynı ilk seans olduğu gibi 19 derecelik kuru havada başladı. Ancak seansın başlangıcından çok kısa bir süre sonra pistin bazı bölümlerin küçük yağmur damlaları görüldü. Seans başlar başlamaz yine birçok isim piste çıkarken, başı Ferrari çekti. Pilotlar prototip, orta ve sert olmak üzere 3 farklı tip lastikle pistteydi.İkinci Antrenman Başlangıç

İlk tur Carlos Sainz’dan geldi. Raikkonen, İspanyol ismi geçti. Ardından ilk antrenmanın başarılı isimlerinden Verstappen ilk sırayı, Tsunoda ikinci sırayı aldı. Devamında Bottas önce ikinci sırayı alsa da bitime 45 dakika kala, Verstappen turunu geliştirmiş de olsa, ilk sıraya yerleşti. Bu sırada Leclerc 9.virajda ciddi bir hata yaptı ve büyük bir kontra ile dışarı çıktı.

Leclerc’in Hatası:

Peş Peşe Hızlı Turlar

Leclerc’in olayının ardından, yaklaşık 5 dakika içerisinde, birçok pilot kendi adına önemli tur dereceleri elde etti. Bitime 42 dakika kala Hamilton ikinci sırayı aldı. Ardından sırasıyla; Giovinazzi 3, Raikkonen 2, Sainz 4, Verstappen 1, Ocon 2, Perez 2, Vettel 2 ve Alpine’ler 3 ve 4.sırayı elde etti. Bu turların ardından pek çok pilot pite döndü.

Sıralama Turu Dereceleri Geliyor

Seansın yaklaşık yarısına gelindiğinde birçok pilot yumuşak lastiklerle piste geri döndü. Bottas 1:04’lere inen ilk isim olarak ilk sıraya yerleşti. Ardından 1:04.523’lük turu ile Hamilton zirveye oturdu. Verstappen ise sahip olduğu dereceyi geliştirse de üçüncü sıradaki konumunu değiştiremedi. Sonrasında ise pilotlar turlamaya devam ettiler. Ancak derecesini geliştiren olmadı. Bu dönemde yağmur da tüm tahminlere rağmen, özellikle ilk virajda, şiddetini arttırdı. Geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da hava durumu tahminlerinin pek de tutmadığını gördük.

Son 20 Dakikada Yarış Tempoları Test Ediliyor

Hamilton Dışarıda

Kalan dakikalarda pilotlar çoğunlukla orta hamur lastiklerle yarış tempolarını test ettiler. Bu dönemde gelişen olaylar; Hamilton’un 4.virajda ciddi bir blokaj sonra çakıllara çıkması ve Lando Norris’in ilk virajda spin atmasıydı.

Lando Norris’in İlk Virajdaki Spini ve Komik Telsiz Mesajı:

Bu iki olay dışında önemli bir olay olmazken, Mercedesler bu antrenmanı ilk iki sırada bitirdi. Bu ikiliyi Max Verstappen takip etti.

İkinci Antrenman Turu Sonuçları:Formula 1 Avusturya GP Antrenman Sonuçları İkinci Antrenman

Formula 1 Avusturya GP ile alakalı tüm gelişmelerden haberdar olmak için bizi takip etmeye devam edin.

Formula 1 Avusturya GP Sıralama Turları ve Yarış Saat Kaçta?

Styrian GP Yarış Özeti ve Değerlendirme

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here