Sebastian Vettel Ferrari İle Vedalaştı

0
2369

Abu Dhabi Grand Prix’i ile tamamlanan 2020 sezonuyla beraber kırmızılara veda vakti geldi. Formula 1 Şampiyon Pilotlar Kulübü üyesi olan Alman tecrübeli pilot hayallerimin takımı dediği takımdan ayrıldı. Sebastian Vettel Ferrari ile yollarını ayırmış oldu.

Sebastian Vettel Ferrari İle Vedalaştı

Abu Dhabi Grand Prix’inde 14. olarak tamamladığı yarış sonrası araç telsizi ile ekip arkadaşlarına veda etti. Kendince yorumladığı bir şarkıyla ekibe ve Ferrari’ye veda eden Vettel için duygusal bir gün oldu. Başarısız ve istenenden çok uzak bir sezon olduğunu her fırsatta dile getiren Vettel artık İtalyan Ferrari ile yollarını ayırmanın vaktinin geldiğini belirtmişti. Abu Dhabi öncesinde verdiği demeçte de hafta sonunun bitmesini iple çekiyorum, gerçekten çok kötü bir sezon oluyor demişti.

Son yarışının sonunda verdiği demeçte ise bugünün kendisi için çok duygusal bir gün olduğunu belirttti. Uzun yıllardır birlikte çalıştığım insanlardan bazılarını gerçekten çok özleyeceğim diyerek bu ayrılığın kendisi için zor olduğunu belirtti. Vettel’in veda ederken söylediği şarkının bir kısmının Türkçe çevirisi ise şu şekilde:

Siz kırmızı takımsınız,
Taraftarlar, hiçbir zaman pes etmezsiniz.
Benim sonum geliyor,
Sizinle olmaktan oldukça keyif aldım.
Sizin sihrinizi hissettim,
O inanılmaz hissi.
Arkadaşlar, beni kabul ettiğiniz için teşekkür ederim
Sizi çok özleyeceğim.

Sebastian Vettel’in Kariyeri

3 Temmuz 1987 doğumlu 33 Yaşındaki pilot henüz 23 yaşında ilk F1 şampiyonluğunu almıştır. Red Bull takımı ile arka arkaya 4 sezon boyunca şampiyon olarak zor bir seri elde etmişlerdir. 2010, 2011, 2012 ve 2013 sezonlarında Red Bull takımı ile şampiyonluk elde etmiştir. 2014 Sezonunda ise turbo hibrit çağı ile beraber artık Mercedes dominasyonu başlıyordu. O sezon Red Bull ve Vettel serisine son veren Mercedes ile Hamilton olmuştu. Böylelikle takımdan da ayrılmak istemişti.

Sebastian Vettel

İdolü olarak gördüğü ve çok sevdiği Michael Schumacher’in yolundan gitmek istiyordu. Böylelikle Sebastian Vettel Ferrari ile görüşmüş ve bir kırmızı pilotu olmuştu. 2015 Yılında ilk sezonunda Ferrari ile en çok podyum gören pilot unvanını kazanmayı başardı. 2016 ve 2017 yılları ise Ferrari’nin teknik arızalarla mücadele ettiği ve aracın Vettel’i yarıda bıraktığı seneler oldu. 2018’de tekrardan ciddi bir istikrar ve başarı yakalamış olsa da Mercedes ile Lewis Hamilton’un yine arkasında kalarak sezonu 2. tamamlamıştı. 2019 Yılında sadece bir galibiyet alarak 5. olan Vettel, 2020 Başında Ferrari’den ayrılacağını açıklamıştır. 2020 Sezonunda yalnızca İstanbul’da podyum gördü. Böylelikle Sebastian Vettel Ferrari ile yolculuğunu tamamlamış oldu.

Sebastian Vettel

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here