FIA, Red Bull’un Yeniden İnceleme Talebini Reddetti

Formula 1 Britanya Grand Prix’sinin ilk turunda Verstappen ve Hamilton arasında yaşanan kaza aradan geçen yaklaşık 2 haftanın ardından hala gündemde. Red Bull, şampiyonadaki durumu ciddi anlamda etkileyen ve Verstappen’in 51G’lik bir kuvvetle bariyerlere çarpmasına neden olan kazanın peşini bırakmamıştı. Avusturyalı takım geçtiğimiz günlerde kazanın tekrar incelenmesi için bir başvuruda bulunmuştu. Ancak FIA, Red Bull’un yeniden inceleme talebini reddetti.

Toplantıda Mercedes adına; Sportif Direktör Ron Meadows, Pist Üstü Mühendislik Direktörü Andrew Shovlin, Strateji Direktörü James Vowles hazır bulundu. Red Bull tarafında ise; Takım Patronu Christian Horner, Performans Bölümü Başkanı Ben Waterhouse ve Sportif Direktörü Jonathan Wheatley toplantıya katılan isimlerdi.Christian Horner

Red Bull, ‘Yeni Kanıtlar’’ Olduğu İddiasıyla İnceleme Talep Etmişti

Yeniden inceleme taleplerinin dikkate alınması için genellikle, yeni kanıtların sunulması gerekiyor. Bu noktada da Red Bull’un yeni kanıtı; Hamilton’un 50.turda Leclerc’e yaptığı atak oldu. Red Bull; iki geçişteki GPS verilerini, Hamilton’un seçtiği çizgileri ve farklı simülasyon verilerini içeren sunumlar yaptı. Yeniden inceleme talebinde bulundu.

Red Bull’un Talebi Reddedildi

Hakemler, toplantıda Red Bull’un sunumlarından sonra; olayın yeniden incelenmesini gerektirecek ciddi bir kanıt olmadığını belirtti. Ayrıca hakemler, yapılan sunumların yeni bir kanıt olmadığı ve bunların toplantı için hazırlanan sunumlar olduğu belirtilerek; Avusturyalı takımın yeniden inceleme talebini reddetti.

FIA tarafından yapılan açıklamada, Red Bull’un yeniden inceleme mektubundaki açıklamaların endişe verici olduğu ifade edildi. Açıklama şöyle devam etti: ‘’Hakemler, bazı endişelerle, yarışmacının mektubundaki belli suçlamaları not etti. İnceleme dilekçesi kabul edilmiş olsaydı, bu suçlamalara hakemlerde dahil olabilirdi ya da olmayabilirdi. Hakemler, takip eden kararlarda bu iddiaları ele almış olabilir. Dilekçe reddedildiği için, hakemler bu suçlamalarla alakalı herhangi bir yorum yapmayacaklar.’’

Motor Sporları Haberleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here