2021 Kia XCeed İncelemesi: Kompakt SUV Deneyimi

0
1428
Kia XCeed

Kia XCeed modern ve sportif tasarımıyla SUV dünyasına oldukça iddialı bir giriş yapıyor. Kompakt boyutlarıyla öne çıkan otomobil karakteristik görüntüsüyle fark yaratmayı başarıyor. Yeni konfor donanımlarına sahip olan Kia XCeed oldukça keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor.  Yeni nesil motor seçenekleri verimliliği ve performansı bir arada buluşturuyor. 

Güney Koreli üretici Kia son dönemlerde yeni modelleriyle otomobil dünyasında adından sıklıkla söz ettirmeye başladı. Yeni nesil motor teknolojileri, çağın ötesinde tasarımları ve oldukça konforlu yeni araçları Kia’nın satış rakamlarının ciddi bir biçimde artmasında büyük rol oynuyor. Kia’nın bu gelişimi ülkemizde de karşılığını buldu. Son dönemlerde yollarda Kia modellerinin sayısı sürekli olarak artış gösteriyor.

Kia XCeed

Yeni KIA XCeed renkli ve karakteristik tasarımıyla markanın yeni yüzü olarak karşımıza çıkıyor. SUV araçlara olan ilginin her geçen gün artması markaları bu alanda fark yaratmaya zorluyor. Kia XCeed tam da bu noktada ön plana çıkıyor. Sportif ve pratik bir yapıya sahip olan XCeed bu alanda rakiplerinden sıyrılarak dikkatleri üzerinde topluyor. 

Kia XCeed Motor Seçenekleri, Yakıt Tüketimi ve Performansı 

Yeni KIA XCeed farklı güç değerlerine sahip 1.6 litre dizel iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. 

1.6L CRDI VGT (115PS)

1.6 litre benzinli motor 115 PS güç ve 300 NM tork üretiyor. 0-100 km hızlanmasını 11,1 saniyede tamamlayan otomobil maksimum 190 km hıza ulaşıyor. Şehir içi kullanımda 4,5 litre ve şehir dışı kullanımda 4,3 litre yakıt tüketen Yeni Xceed karışık kullanımda ortalama 4,4 litre yakıt tüketiyor.

1.6L CRDI VGT (136PS)

Güçlendirilmiş diğer versiyon olan 1.6 litre benzinli motor 136 PS güç ve 320 NM tork üretiyor. 0-100 km hızlanmasını 10 saniyede tamamlayan araç maksimum 198 km hıza ulaşıyor. Şehir içi kullanımlarda 4,9 litre ve şehir dışı kullanımlarda 4,4 litre yakıt tüketen KIA Xceed karma kullanımda ortalama 4,5 litre yakıt tüketiyor.

Her iki motor seçeneği de 7 ileri DCT otomatik şanzıman ile birlikte sunuluyor. Verimliliği ve performansı bir arada sunan yeni nesil motorlar oldukça keyifli ve ekonomik bir sürüş deneyimi yaşatıyor. 

Yenilikçi ve Renkli Bir Yaşam Alanı

Yeni XCeed’in dış tasarımındaki renkli ve dinamik çizgiler iç yaşam alanında da kendini gösteriyor. Oldukça yenilikçi ve sportif bir iç mekana sahip olan otomobil tüm yolcuların eğlenceli ve keyifli bir seyahat deneyimi yaşamasını sağlıyor. 

İç mekanın çeşitli yüzeylerinde kullanılan gövde rengi malzemeler araca oldukça karakteristik bir görünüm kazandırıyor. Koltuklarda kullanılan renkli dikişler KIA’nın sportif ve eğlenceli ruhunun bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor.Elektrikli, Ayarlanabilir Sürücü ve Yolcu Bel Desteği uzun süren yolculuklarda rahatlamanızı sağlıyor. Isıtma özelliği bulunan hafızalı ön koltuklar özellikle kış aylarında vücut ısınızı korumanızı sağlayarak konforu üst seviyeye taşıyor.

Kia XCeed

10,25 inç Dokunmatik ekranlı multimedya eğlence sistemi ve 12,3 inç Full Dijital Gösterge Bilgi Ekranı iç mekanın oldukça teknolojik ve modern görünmesini sağlıyor. Yüksek grafik kalitesine ve hızlı bir arayüze sahip olan bu dijital ekranlar oldukça keyifli ve rahat bir kullanım deneyimi sunuyor. 

Kia XCeed güvenlik donanımlarıyla tüm yolcuların güven içerisinde seyahat etmesini sağlıyor. Boyun Yaralanmalarını Önleyen Aktif Ön Koltuk Başlıkları, EBD Destekli ABS Fren Sistemi, HAC (Yokuş Kalkış Destek Sistemi); ESC (Elektronik Dengeleme Programı),BAS (Fren Destek Sistemi),VSM (ESP’li Araç Denge Yönetim Sistemi); TCS (Patinaj Engelleme Sistemi),ESS (Acil Fren Sinyali),TPMS (Lastik Basınç İzleme Sistemi) ve Hız Sabitleyici (Cruise Control) sistemi tüm versiyonlarda standart olarak sunuluyor. 

2021 Kia XCeed Fiyatları 

Yeni Kia XCeed 398.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 

Kia İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here