2021 Formula 1 Sezonunun Unutulmaz Anları… 1974’ten bu yana ilk kez en iyi iki Formula 1 pilotu, son yarış seviyesine puanlar üzerinden gitti. Bu olayda Formula 1 hayranlarının ve sporcularının rekabet hissiyatını arttırdı. Ayrıca Dünya Sürücüler Şampiyonası, 2021 sezonunun geçen sezona göre %53 daha fazla izlenmesiyle dünya çapında popülerlik kazandı. Belki de “Netflix Drive to Survive” Belgeseli, F1 sporuna daha fazla ilgi gösterilmesine yardımcı olmuştur. Formula 1 fanatikleri, son zamanlardaki en rekabetçi sezonlardan birini izleme fırsatı buldu. Nihai 2021 F1 Sezonu, bize yeni bir Dünya Şampiyonu kazandıran sezonun son turunda sonuçlandı. Yeni bir Dünya Şampiyonu ile sona eren en rekabetçi F1 sezonlarından birinin unutulmaz anlarını derledik.

Bottas ve Russell Imola’da Yüksek Hızda Kaza Yaptı2021 Formula 1 Sezonunun Unutulmaz Anları

Kısa süre önce Russell’ın 2022 sezonu için Mercedes koltuğunda Bottas’ın yerini alacağını öğrendik. İkisi arasındaki olaylı Imola yarışındaki yüksek hızlı kaza oldukça sembolikti. Bunun sebebi, muhtemelen Bottas’ın son şampiyonlarla kaderini belirleyen bardağı taşıran son damlaydı. Finli pilot, tüm hafta sonu mücadele etmişti ve çarpışmadan önce arabasının kontrolünü kaybetti. Russell’ın Williams’la Mercedes’i geçme rotasında olması ve saf tempoya inmesi hayranları etkiledi. Ayrıca eleştirmenlere neden gelecek sezon Hamilton’ın takım arkadaşı olmayı hak ettiğini gösterdi.

2021 Formula 1 Sezonunda Lando Norris İlk P2 Finişini Yaptı

2021 F1 Sezonunda sezon Lando Norris’in yükselişine tanık olduk. Genç sürücü, geleceğin şampiyonları olmak için ham potansiyel gösteren yeni Formula 1 sisteminin bir parçası olduğunu gösterdi. Böylece Lando Norris, 2021 sezonunun bir yıldızı oldu. Bir dizi inanılmaz performansın ardından sonunda Monza’da McLaren takım arkadaşı Ricciardo’nun arkasında bir P2 finişi ile ödüllendirildi. Ayrıca 21 yaşındaki Brit, 15 yarışlık bir takvime çıktı. 2021’de güzel puanlarla bitirdiği bu sezon ham temposunu tutarlılıkla aşmış oldu. Lando dört kez podyumda yer aldı. Böylece Lewis ve Alonso gibi deneyimli Formula 1 pilotlarından neden övgüler aldığını görebiliyoruz.

2021 Formula 1 Azerbaycan GP’de Verstappen Kazası

Azerbaycan GP, ​​Hamilton’ın bir hatasıyla ana rakibinin kazasından yararlanamamasının ardından Perez’in galibiyeti almasına neden oldu. Lewis’in Perez’in baskısı altında tekerlekleri kilitlemesinden sonra şampiyonluk mücadelesini korumak için puan alamadı. Yeniden başlatmanın ardından kırmızı bayrağın ardından ilk viraja girdiler. Ancak daha sonra Max, düzlükte bir duvara hızlı bir şekilde çarptı.

Alonso ve Hamilton Macaristan GP’si

Macaristan GP sırasında Fernando Alonso, Hamilton’ın 2007’deki McLaren günlerinde takımın Alonso’nun geçmesine izin verme emirlerine uymadığı nostaljik bir hamleyle Lewis’e karşı savunduğu A-oyununu geri getirdi. Ancak bu sefer, Alonso tavrını koruyordu. takım arkadaşı Ocon’un farkını önde tutmasını sağlamak için Hamilton’ı zora soktu. Destansı savaş sekiz tur sürdü ve iki kez şampiyon olan Alonso, yedi kez şampiyon olan Hamilton’a karşı gücün hala elinde olduğunu gösterdi.

Belçika Grand Prix’si Şimdiye Kadarki En Kısa F1 Yarışı Oldu2021 Formula 1 Sezonunun Unutulmaz Anları

Bu yılki Belçika Grand Prix‘sinde yağmur yağdı. Hava durumu, F1 tarihinin en kısa yarışı olarak düşmesini sağladı. 75.000 kişilik büyük bir kalabalık, en sevdikleri sürücüleri izlemek için sabırla beklerken sırılsıklam oldu. Sadece FIA’nın koşulların iyileşmesi için yaklaşık dört saat bekledikten sonra yarışı iptal etmesi kararlaştırıldı. Sürücüler, planlanan 44 turdan sadece birini tamamladıktan sonra yarım puana razı olmak zorunda kaldılar. Ayrıca Formula 1 pilotları, Spa pistinde taraftarları eğlendiremezken, sahne arkasında oldukça eğlenceli anlar yaşadılar. Gasly’nin sosisli istemesine, Schumacher ile Vettel arasındaki futbol maçına kadar birçok eğlenceli an ile olayı olaylı bir hale getirdiler.

Hamilton’ın Brezilya’daki İnanılmaz Geri Dönüşü

Bu yılki Brezilya GP’si, iyi bir sürücüyü iyi bir arabaya koyarsanız hiçbir şeyin imkansız olmadığını kanıtladı. Hamilton hafta sonu boyunca başarısız olacak şekilde ayarlandı. Ancak Brit’in kariyerinin en iyisi olduğunu iddia ettiği bir galibiyet talep etmek için her şeye rağmen gitti. Lewis Hamilton, Brezilya Grand Prix’sinde motor değişimi ve DRS ihlali nedeniyle iki kez cezalandırıldı. Yedi kez şampiyon olan sürücü, ana yarışı P10’dan kazanmak için ve sprint yarışını beşinci olarak bitirmek için gridin arkasından geldi.

Yüzyıllık F1 Kazanan Hamilton2021 Formula 1 Sezonunun Unutulmaz Anları

Lewis Hamilton’ın Rusya Grand Prix’sindeki galibiyeti, 100 galibiyetiyle Formula 1 tarihine geçen ilk Formula 1 sürücüsü yaptı. Galibiyet aynı zamanda Max’ten şampiyonluk liderliğini geri almasını sağladı. Ayrıca Britanya Grand Prix’sinde kendi seyircisinin önünde 99. yarışını kazandığı Temmuz ayından bu yana beş yarış beklemek zorunda kaldığı için bu başarı kolay olmadı. Şimdi Formula 1 tarihinde en fazla galibiyete, en çok puana, en çok ardışık yarış başlangıcına, en çok ardışık puana, en çok pole pozisyonuna ve en çok podyum bitişine sahip kişi Mercedes pilotu Lewis Hamilton’dur.

Verstappen Korkunç Kazada Neredeyse Hamilton’ın Kafasını Eziyordu 2021 Formula 1 Sezonunun Unutulmaz Anları

“2021 Formula 1 Sezonunun Unutulmaz Anları” adlı içeriğimizde en unutulmaz anlardan biri Hamilton ve Max Verstappen kazası oldu. Halo, bu yıl Monza’da bir trajedinin önlenmesine yardımcı olduğu için adımlarını attı. Yedi kez F1 şampiyonu olan Lewis Hamilton, Red Bull’un deneyimli pilotu Verstappen’in üzerine çıkmasından yara almadan kurtuldu. Bu süreçte Hamilton’un hayatını kurtaran dahiyane ama basit yenilik olmasaydı. Ayrıca özür dilemeyen Red Bull sürücüsü, olaydan dolayı üç sıra grid cezası aldı.

Formula 1 ve Motor Sporları Haberleri 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here