Romain Grosjean İlk Oval Yarışına Hazır!

0
614
Romain Grosjean

Romain Grosjean, 2021’in ortasında IndyCar’da etkileyici bir ilk sezonun keyfini çıkardı. Indianapolis Motor Speedway yol parkurunda yalnızca üçüncü yarışında ikinci, Road America’da beşinci oldu. Dale Coyne Racing sürücüsü başlangıçta tüm oval yarışlardan kaçındı. Ancak daha sonra Illionis’deki World Wide Technology Racewat’de Bommarito Automotive Group 500’e yarışma niyetini açıkladı. (Eskiden Gateway olarak bilinen pist.)

Gateway, IndyCar takvimindeki üç oval pist arasında sadece 1.25 mil ile en kısa ve en dar köşelere sahip pist. Oradaki arabalar, IMS oval gibi süper hızlı yollarda kaydedilen 230 mil ve üzeri hızların aksine, sıralamada yaklaşık 180 mil hızla gidebiliyor. Grosjean, Gateway’de diğer pistlere nazaran daha rahat ediyor. Geçen yıl Bahreyn Grand Prix’sindeki ölüme yakın deneyiminden sonra ailesi için çok dikkatli hareket ettiğini söylüyor.

Grosjean
Romain Grosjean, 15 Mayıs’ta Indianapolis Grand Prix’sinde ikinci sırayı almasını kutluyor.

Çarşamba günü Romain Grosjean, yarışmayı planladığı pistte ilk oval testine katıldı;

  • “Günü geçirdik ve çok fazla bilgi topladık” dedi. “Bu açıdan süper olumluydu. İyi çalıştık ve araçtan daha fazla performans çıkarabileceğimizi öğrendik ki bu harika. Günün sonunda, son, uzun vadede araba çok iyi hissettirdi ve bundan memnundum. Sanırım bugün bizim için kilit nokta buydu – bazı önemli verileri almak, arabada rahat etmemi sağlamak ve uzun vadede hücum edebilmek. Şimdi birkaç hafta sonra ilk oval yarışım için döndüğümüzde hepsini bir araya getirebiliriz. Onu gerçekten dört gözle bekliyorum.”

Grosjean en iyi turu kaydeden Colton Herta’dan yarım saniye geride kaldı ve 8. oldu.  Yarışta eşi ve çocuğu da vardı Grosjean, Speed Sport’a bir süredir oval denemek istediğini söyledi ve sonunda Texas ve IMS’den daha az risk oluşturduğu için ilk olarak Gateway’i seçti.

  • “Sezon başladı ve işler oldukça iyi gitti. Arkadaşlarımı Texas ve Indy 500 yaparken izliyordum ve evde olmaktan ve onların etrafta dolaşmasını izlemekten mutlu değildim. Konuştuğum her sürücü ovallerin kesinlikle harika olduğunu söyledi.
  • “Neden (WWTR) seçtim? Kısa bir pist ve virajda daha çok yavaşlıyormuşuz gibi hissettim ve aslında birinci viraj için fren yapıyorduk. Ve ‘tamam, eğer frenleme varsa ve bu biraz daha çok yol tipi bir piste benziyorsa, deneyebilirim. Bunun için buradayız.”

 

Indy 500’ü izlemek Grosjean için dayanılmaz olmalı. Ancak gelecek yıl yarışları için oldukça başarılı ve emin adımlarla ilerliyor gibi görünüyor. İyi şanslar Romain!

arabam.com 2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here