Colton Herta kimdir? Formula 1 ile bağlantılı IndyCar yıldızı… Amerika Birleşik Devletleri’nde IndyCar’ın bir yıldızı olan Colton Herta, F1’e geçişle büyük ölçüde bağlantılıydı. Ancak bu kadar bahsettiğimiz bu isim yani Colton Herta kimdir? Hangi takım için sürüş yaptı ve bundan sonra sürüş yapmaya devam edebilir? Ve ayrıca herhangi bir hareketin önündeki en büyük engel nedir?

Colton Herta Kimdir? Andretti Sauber’in İlgisi Sayesinde Colton Herta F1 Geçişi Mümkün

30 Mart 2000’de California’da doğan Herta, F1’de Sauber/Alfa Romeo’da olası bir boş pozisyonla bağlantılı hale geldi. Ve şuan F1 haberleri ile bağlantılar ortaya çıktı ve haberlerde ilk sıralarda geliyor. Bağlantılar, mevcut IndyCar patronu Michael Andretti’nin Alfa Romeo F1 takımına yatırım yapmak için müzakerelere dahil olmasından geliyor.

Colton Herta şu anda IndyCar’da ki en güçlü rakiplerden biridir. Ve Andretti Autosport için Alfa Romeo/Sauber’de boş bir koltukla yarışıyor. Valtteri Bottas, 2022 yılı sezonu için Alfa Romeo’da onaylandı. Ancak Antonio Giovinazzi’nin uzun vadeli geleceği belirsiz. Andretti’nin yatırımı tamamlanırsa, daha önce F1 ile bağlantılı olan Herta’yı yarışa getirmek mantıklı bir sonraki adım olacaktır. 2018 yılında IndyCar’a geldiğinden beri Colton Herta, serinin yükselen yıldızı olarak ün kazandı.

Formula 1, ülkedeki temelleri geliştirmeye devam etmek için Amerikalı bir sürücüyü rekabetçi makinelere sokmaya hevesli. Netflix’in Drive to Survive serisi yeni hayranlar getirmeye devam ediyor. Hatta F1 bununla ilgili yakın zamanda Miami’de yapılacak olan yeni bir grand prix duyurdu. GP’ye başlayan son Amerikalı sürücü, 2015 yılında rekabetçi olmayan Manor ekibi için Alexander Rossi’ydi.

Colton Herta Kimdir? F1 İle Bağlantılı IndyCar Yıldızı

Colton Herta’nın Formula 1 Yarışlarına Geçişini Engelleyen Potansiyel Bariyeri

Herta’nın F1’e geçmesini engelleyebilecek bir engel var. Bu engel, ünlü IndyCar yıldızının süper lisans puanlarının yeterli olmamasıdır. FIA, bunu süper lisans puanları diğer yetenekli ve nitelikli sürücülerin F1’e ulaşmasını sağlamak için tanıttı. Ve buna göre herhangi bir sürücünün üç yıllık bir süre boyunca her serinin farklı bir ağırlık puanı almasıyla 40 puan toplaması gerekiyor.

Ancak Colton Herta şu anda 32 puana sahip. Andretti Autosport ve Formula 1 yetkilerinin bu 8 puanı görmezden gelip gelmeyeceği henüz bilinmeyen sorulardan biri. Ancak bunun kabul edilmesinin birkaç şartı var. Ve öyle olsa bile Herta’nın eşiğe ulaştığından emin olmak için F1’de bazı ücretsiz antrenmanlara ihtiyacı olacak. Aksi takdirde, Herta açıkça F1’de yarışmaya hak kazandığı için FIA bu şartı kaldırabilir.

Formula 1 Dedikoduları Çıkmadan Önce Colton Herta Nerede Yarıştı?

Colton Herta, yarış kariyerine geleneksel karting ve küçük tek koltuklu rotayı izleyerek başladı. 2015 yılında MSA Formula Şampiyonası Serisinde yarışmak için Avrupa’ya yol aldı. Colton Herta’nın o yılki takım arkadaşı şu anki McLaren F1 yıldızı Lando Norris’ti.

https://twitter.com/CarlinRacing/status/1442274346563563522?s=20

2017 yılında Herta, Indy Lights’ta yarışmak için Amerika Birleşik Devletleri’ne döndü. Tam burada Formula 2’yi IndyCar’ın F1’i gibi düşünün. Herta, Indy Lights’taki iki sezonunda üçüncü ve ikinci oldu. Ve ardından IndyCar’daki ilk çıkışını 2018’de Sonoma’da yaptı. 2019’da Andretti’ye bağlı Harding Steinbrenner Racing için yarışarak IndyCar’ın şimdiye kadarki en genç kazananı oldu. Serinin Circuit of the Americas’taki ilk yarışında galibiyeti aldı. Ve finalde Laguna Seca’da bir galibiyet daha aldı.

2021’de sezonun son iki yarışı da dahil olmak üzere üç tane eklemeden önce 2020’de sadece tek bir galibiyet elde etti. IndyCar sıralamasındaki en iyi pozisyonu 2020’de sekizinci sırada olmasıydı. Ayrıca o yıl en iyi Indy 500 finalini kaydetti ve bu yarışta sekizinci oldu.

Colton Herta Kimdir? F1 İle Bağlantılı IndyCar Yıldızı

Colton Herta, IndyCar’da yıllara göre kazanıyor:

  • 2019 – iki – (Amerika Kıtası Devresi, Laguna Seca)
  • 2020 – bir – (Ohio Ortası)
  • 2021 – üç – (St. Petersburg, Laguna Seca, Long Beach)

Colton Herta Hakkında Bilmeniz Gereken Diğer Şeyler

Babası eski CART ve IndyCar sürücüsü Bryan Herta’dır. Babası Bryan, Andretti’de Colton’un yarış stratejisti olarak görev yapıyor. Herta Sr 1990’ların ortalarında yarıştı ve Amerikan motor sporlarındaki en unutulmaz geçişlerden birinin parçasıydı.

1996’da Laguna Seca’da Herta, içeride Alex Zanardi tarafından “tirbuşon” ile geçildi. Bu, 25 yıl sonra bile basitçe “geçiş” olarak anılır. Colton Herta Formula 1 dışında farklı hobilere sahip. Bunlardan biri olan Colton ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nin batı kıyısında bir grupta çalıyor. Uzmanlık alanı rock müzik olan Herta, “The Zibs” adlı grupta bateri çalıyor.

Sıfır Km Otomobil Fiyatları

Colton Herta IndyCar’dan Formula 1’e Geçişi Yapabilir

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here