F1 Bahrain GP’de Grosjean Kaza Yaptı!

0
2268
romain grosjean kaza yaptı

Romain Grosjean Kaza Yaptı

Bahreyn Grand Prix’si, Haas sürücüsü Romain Grosjean’ın yaşadığı korkunç kazanın ardından ilk turda kırmızı bayrakla durduruldu. Haas sürücüsü Romain Grosjean, üçüncü virajın çıkışında önündeki aracın sağından geçmeyi planlarken arkasındaki Kvyat ile yaşadığı teması sonucu Aramco bariyerlerine çarptı. Haas aracı çarpmanın etkisiyle ikiye ayrılıp adeta bir alev topuna döndü. Bunun sonucunda, sağlık çalışanları ve hakemler olay yerine koşarken yarış hemen kırmızı bayrakla durduruldu. Neyse ki, Grosjean kaza sonrası ikiye bölünmüş bu alev topunun içerisinden kendisi çıkmayı başardı.

https://twitter.com/FormulaTurkiye/status/1333067797262430208?s=20

Araçtan çıkarılan deneyimli pilot Romain Grosjean, doktorlarla konuşarak sedyeye kadar kendisi yürüdü ve hepimizin içine bir su serpti. Bilinci başından beri yerinde olduğu söylenen Grosjean kaza sonrası birkaç hafif yanıklara maruz kaldı. İlk tetkiklerde bu yanıkların yalnızca ellerinde ve bileğinde olduğu tespit edilse de daha ileri tetkikler için hastaneye götürülmek üzere sağlık görevlileri tarafından ambulansa kaldırıldı.

grosjean kaza
Romain Grosjean

Güç ünitesinin ve komple arka süspansiyonun birbirinden ayrılması sonucu yakıt hücresinin anında ateş topuna dönüşmesine neden olduğu da söylentiler arasında ancak net bir bilgi kesinlikle yok. Önce Haas ardında FIA ekipleri aracı inceledikten sonra yangının sebebi ile ilgili ayrıntılı bir açıklama yapacaklardır.

Romain Grosjean Kaza

Ellerinde ve Bileklerinde Yanıklar Var

Henüz doğrulanamasa da bazı raporlar Grosjean’ın yanıklarına ek olarak kaburgasında bir kırık olduğu da söylentiler arasında. Ancak 34 yaşındaki pilotun; 300 kmlik kazanın doğurabileceği ağır sonuçlar göz önüne alındığında, şans eseri hafif yaralı bir şekilde kurtulduğu söylenebilir. Ancak olayın tamamını şansa bağlamak da mühendislere ciddi bir haksızlık yapmak demek olur zira mühendisler sürekli olarak şasi yapısını iyileştirmeye çalışıyorlar. Özellikle 1994 yılında Ayrton Senna’nın hayatını kaybettiği kazanın ardından önlemlerin ciddi derecede arttığı söylenebilir.

Hastaneye kaldırıldıktan sonra daha ciddi tetkiklerin yapılması için askeri hastaneye sevk edilen Grosjean’in genel durumunun iyi olduğunu duyuran Haas, twitter üzerinden de kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyor.

https://twitter.com/HaasF1Team/status/1333065974229184517?s=20

Öte yandan Grosjean’in kazasından sonra Formula 1 Bahrain GP de pistin temizlenebilmesi için 45 dakikalığına durduruldu. Umarız Grosjean kaza sonrası kalıcı bir yara almamıştır ve sağlığı yerindedir. Geçmiş olsun!

Lance Stroll Kaza Yaptı!

lance stroll kaza yaptı

Olaylı Bahrain gecesinde sular durulmuyor. Grosjean kazasının hemen ardından yarış tekrar hareketlendiğinde yine Kvyat ile bir temasa giren Stroll’ün aracı ters döndü. Neyse ki bu kazada kimsenin burnu dahil kanamadı.

https://twitter.com/F1tutkumuz/status/1333075392844996609?s=20

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here