Ünlülerin Muhteşem Garajları: Metallica’dan James Hetfield

0
1241

Ünlülerin Muhteşem Garajları: Metallica’dan James Hetfield, şimdiye kadar göreceğimiz en çılgın araba koleksiyonlarından birine sahiplik yapıyor. James Hetfield ünlü bir şarkıcı, söz yazarı ve Amerikan heavy metal grubu Metallica’nın kurucu ortağıdır. Ayrıca Hetfield, ağızları açık bırakan klasik otomobil koleksiyonuna sahiptir. Koleksiyonlarını önceden var olan modelleri satın alarak elde eden birçok araba koleksiyoncusunun aksine, Hetfield tüm arabalarını sıfırdan yaparak dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. James Jetfield, müzik sanatı ve bir arabayı kişiselleştirme sürecinin çok benzer iki şey olduğuna inanıyor. Bunun sebebinin de ikisinin de yaratıcılığı ifade ettiğini ve yaratıcı düşüncesini geliştirdiğini söyleyerek doğruluyor.

Hetfield, babası her zaman araba ve tekne onarım projelerini evinin garajında yaptığı için çok genç yaşta araba yapımıyla ilgilenmeye başlamıştır. Ancak maalesef ki Hetfield ailesini 16 yaşında kaybetti. Bu yüzden çocukluğundan itibaren bir aileye sahip olduğu en yakın şey araba kulüpleriydi. İşte Metallica’dan James Hetfield’ın garajında ​​sakladığı en havalı araçlar.

1961 Lincoln Continental “Dead Kennedy” Metallicadan James Hetfield

James, 1961 Lincoln Continental’i, Rick Dome Kustoms veya Blue Collar Customs gibi saygın kişilerle ile ekip kurmadan hemen hemen önce kendisi için inşa etti. Aracına da garip bir takma ad taktı. Bu takma ad “Dead Kennedy” oldu. James hetfield, Lincoln Continental’inde John F. Kennedy’nin öldürülmesinden ilham aldı. Dead Kennedy, arabanın oldukça karanlık temasını daha da vurgulayan intihar kapıları ile birlikte gelir. Ayrıca 1961 Lincoln Continental ayrıca 430 kübik inç V8 motora ve geniş özel ızgaralara sahiptir.

1956 Ford F100 “Str8 Edge” Metallica'dan James Hetfield

“Str8 Edge” lakaplı 1956 Ford F100 kamyonunun hikayesi, James Hetfield’ın gündelik bir araba arayışıyla başlıyor.  İddialara göre James, internette düz tabanlı ve genişletilmiş kabinli 1956 Ford F100’e rastladı ve hemen satın almıştır. Ford F100 mor bir boyayla, James Hetfield’e gelmiştir. James aracı kamyonun bugünkü görünümüne göre yeniden boyadı. Str8 Edge görülmesi gereken bir araç olsa da güç aktarma özellikleri daha da etkileyicidir. Araba, TH400 şanzıman ile 455ci Olds motor üzerinde çalışır. Rick Dome Kustoms’un inşa ettiği Slow Burn, VooDoo Priest, Black Pearl ve Skyscraper’ın aksine, Str8 Edge Blue Collar Customs tarafından inşa edilmiştir.

1953 Buick Skylark “Skyscraper” Metallicadan James Hetfield

Hetfield’ın 1953 Buick Skylark’ının “Skyscraper / Gökdelen” takma adıyla ortaya çıkması, 1952 Buick Roadmaster’ı orijinalinden ayıran tasarımdan ilham almaktadır. Ön tampon ve yerleştirilmiş rozetler gibi ek özellikler, Skyscraper’ı bir sanat eseri haline getiriyor. Ayrıca James Hetfield’in neredeyse bütün arabalarının çıktığı Rick Dore Kustoms, üstü açılır arabayı bir hardtopa dönüştürdü. Özel yapım estetik tasarım, dış tasarımın zarif mor rengiyle birleştiğinde herkesin dikkatini çekmektedir. Kabinde ayrıca gösterge paneli, orta konsol ve kapılarda göze çarpan izlerle mor bir renk teması bulunuyor.

1948 Jaguar “Black Pearl”

James’in Siyah İncisi yani Black Pearl olarak adlandırdığı 1948 Jaguar, özel bir araç ile otobüs yapımı bir araç arasındaki çizgiyi bulanıklaştırıyor. Amerika’da yerel yarışmalarda yılın en iyi tasarımı ödülünü alan bu şaheserin yapımı, California merkezli otomobil üreticisi Rick Dore Kustoms’un yardımlarıyla ortaya çıktı. Bir röportajında Metallica grubundan James Hetfiel, Siyah İnci’nin soldan direksiyonlu olması gerektiğini fakat Avrupa karoser tasarımının bunun için çalışmadığını ve bu yüzden başka bir tasarım seçmeye karar verdiklerini söyledi. Ayrıca 1948 Jaguar, gücünü 302 kübik inçlik bir Ford V8’den alıyor.

1937 Ford Coupe “Crimson Ghost”

Hetfield’ın “Crimson Ghost” olarak adlandırmayı tercih ettiği 1937 Ford Coupe, bir dönem filminde göreceğiniz türden bir araba olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca bu araç, kapı kolu içermeyen başka bir Rick Dore Kustoms eseridir. James ve Rick Dore Kustoms birlikte birkaç proje yaptılar çünkü ikisi de harika bir klasik otomobilin ne olduğu konusunda aynı tanımlamaya sahipler. Bank tipi koltuk, gösterge paneli konfigürasyonu ve açılan ön cam, çağının ötesindeydi. Ancak zarif tasarımın ötesinde, Crimson Ghost aynı zamanda dönemi için çok hızlı bir otomobil oldu.

1936 Auburn “Slow Burn” Metallicadan James Hetfield

“Ünlülerin Muhteşem Garajları: Metallica’dan James Hetfield” adlı içeriğimizin son konuğu olan 1936 Model Auburn, oldukça etikili bir araç olark karşımıza çıkıyor. Slow Burn, orijinal 1936 Auburn 852 Boattail Speedster’dan Metallica’nın solisti ve Rick Dore Kustoms’un özel bir eseridir F.iberglas, işlenmesi oldukça zor bir malzeme olduğundan Rick Dore, eğimli bir açılır tavan tasarımı tercih etti. Ayrıca ızgaranın geometrik tasarımı, türünün tek örneği arka lamba kaplaması ve tekerlekler Hetfield’ın zevkine uygun olarak tasarlandı.

İkinci El Klasik Araba İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here