MotoGP RedBull Ring Hayatta Kalma Savaşı

0
1048

Kırmızı bayrağın damgasını vurduğu MotoGP RedBull Ring etabı tamamlandı. Pistin adı RedBull Ring olarak değiştirildikten sonraki 4 yarışta da olduğu gibi 5.yi de Ducati takımı kazandı. Andrea Dovizioso’nun 1.liği kazandığı yarışta Joan Mir 2. ve Jack Miller 3. oldu. Yarışa damga vuran olay ise Johann Zarco ile Franco Morbidelli’nin kazası oldu.

MotoGP RedBull Ring ‘te Doktor Ölümle Burun Buruna

9. turda Johann Zarco ile Franco Morbidelli’nin temasının sonrasında kontrolden çıkan sürücüsü motosikletler, Maverick Vinales ve Valentino Rossi’nin arasından geçti. Saatte 300 km hızın üstünde olan motosikletlerin kimseye çarpmaması büyük bir şansken Valentino Rossi; “Bir gölgenin geldiğini hissetim ama başta yukarıdan çekim yapan helikopterin gölgesi sanmıştım.” dedi. Bu korkutucu kazanın ardından yeniden doğduğunu söyleyen Doktor’dan diğer yarışçılara da bir mesaj var. “Sizinle beraber pistte bulunan diğer sürücülere saygı göstermeniz lazım, çünkü bu sporun çok tehlikeli olduğunu unutmamalısınız, özellikle çok uzun düzlüklerin olduğu ve 300 km hızla gittiğiniz bir pistte.”

moto gp kaza avusturya

Kazanın ardından kırmızı bayraklar çıktı ve yarış kaldığı sıralamayla yeniden başladı. Ölümden dönen Rossi ise 12.sırada başladığı yarışı 5.sırada bitirerek diğer tüm Yamaha’ları geride bıraktı. Bildiği üzere RedBull Ring pisti, Yamaha’ların en yüksek hızı düşük olduğu onlara çok büyük dezavantaj getiriyor.

Andrea Dovizioso Kazandı

Andrea Dovizioso, yarışa 4.sıradan başladı ve çok istikrarlı bir sürüş gerçekleştirerek yarışı kazanmayı başardı. Hafta başında yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi düşen Dovi, Ducati’den ayrılıyor.

https://twitter.com/MotoGP/status/1294983545128202241?s=20

Joan Mir Ayakta Kalan Tek Suzuki

Yarışa 8.sıradan başlayan Alex Rins çok istikrarlı bir performans ortaya koymuştu. 2.sıraya kadar yükselen Rins, liderlik için Dovi’ye yaptığı atak sonucu liderliği fakat saniyeler sonra dengesini kaybederek kendini yerde buldu ve yarışa veda etmek zorunda kaldı.

Bir diğer Suzuki sürücüsü Joan Mir ise 6.sıradan başladığı MotoGP RedBull Ring etabını 2.sırada tamamlamayı başardı.

MotoGP RedBull Ring Mir 2.
Joan Mir
Miller Ok Gibi

Yarışa 2.sırada başlayan Miller çift yumuşak lastik tercihiyle start’ta avantajını çok iyi kullanarak ok gibi fırlayarak liderliği kazansa da ilerleyen turlarda liderliği kaybetti. Kırmızı bayrağın ardından gerçekleşen startta da aynı senaryo gerçekleşti. Miller yine ok gibi fırladı ve tüm trafiği arkasında bıraktı. Bu kez liderliğini 10 tur boyunca korudu. Ancak lastiklerinin avantajını kaybetmeye başlayınca bitime 10 tur kala Dovizioso tarafından geçildi. Ardından yarışın son virajındaysa Joan Mir tarafından geçilen Miller, yarışı 3.sırada bitirerek en azından podyumda kalmayı başardı.

https://twitter.com/jackmilleraus/status/1295121444226007040?s=20

Çaylak Yine KTM’yi Taşıyor

Yarışa 17.sıradan başlayan son yarışın galibi Brad Binder, yarışı 4.sırada tamamlayarak günün en iyi KTM’si oldu.

Geçen yarış liderliğe giderken bir kaza sonucu yarış dışı kalan Pol Espargaro bugün de takım arkadaşı Miguel Oliveira ile yaşadığı teması sonucu onunla birlikte yarış dışı kaldı. Bir diğer KTM Iker Lecuona ise 16.sırada başladığı yarışta 9.olmayı başardı.

Kırmızı Bayrak, El Diablo’ya Yaradı

Marc Marquez’in yokluğunda olabildiğince çok puan toplaması gereken, şampiyonluğu en büyük adayı olan Fabio Quartararo, yarışa 3.cepten başlamıştı. Kötü sayılmayan bir start alan Quartararo yokuş aşağı inerken bir frenaj hatası yaparak çakıl havuzuna daldı. Bunun sonucunda kendisini en son sırada bulan genç yarışçı, kırmızı bayrak sonucu alınan 2.startı fırsat bilerek kazanabildiği kadar sıra kazanmaya çalıştı ve yarışı 8.sırada bitirmeyi başardı.

MotoGP RedBull Ring Fabio Quartararo
Fabio Quartararo

Günün sonuçları ise aşağıdaki gibi;

MotoGP Avusturya

Genel hatlarıyla günün öne çıkanları bunlardı. En son MotoGP haberlerini görmek için bizi takipte kalın.

İkinci El Motosiklet İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here