Spanish GP Tamamlandı Hamilton Kazandı

1
1412
hamilton ispanya'da kazandı

Spanish GP, Barcelona’da tamamlandı. Hamilton’ın güle oynaya kazandığı yarışta Max Verstappen 2. ve Bottas 3. oldu. Yarışa 11. Sıradan başlayan ve sezonun olay isimlerinden biri olan 4 kez dünya şampiyonu Sebastian Vettel ise günün sürücüsü seçildi.

Spanish GP ’de Hamilton Uçuyor

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Hamilton, finiş çizgisini ilk geçen pilot olmayı başardı. Pole’den başlayıp yarışın sonuna kadar liderliğini hiç kaybetmeyen Hamilton, 136. podyumunu alarak tarihte en çok podyuma çıkan pilot olma ünvanını da kazanmayı başardı.

Lewis Hamilton kazandı
Lewis Hamilton

Mercedes’in diğer pilotu Bottas ise yarışa takım arkadaşının arkasından 2. sırada başlamasına rağmen kötü bir start alarak 4.sıraya kadar geriledi. Fakat yarışın ilerleyen bölümlerinde Stroll’u kolayca geçmeyi başaran Bottas yarışı 3.sırada tamamlayarak 50. podyumunu kazanmayı başardı. Arkasındaki Racing Point araçlarıyla 50 saniyeden fazla fark olan Bottas, son tura girmeden pit yaparak en hızlı turu atıp +1 puanı almayı da başardı.

Son Mercedes Bölücü

Max Verstappen iyi bir start alarak Bottas’ı geçip 2.sıraya yerleşmeyi başardı. Yarış süresince de iyi bir performans gösteren Max 2.sırayı koruyarak 2 Mercedes arasına girebilmeyi yine başardı. Max, yarış öncesi yaptığı açıklamada 3.lüğü abone olduğunu ve bu durumun kendisini mutlu ettiğini Mercedes’leri geçmemiz için daha çok uğraşmaları gerektiğini söylemişti. Mercedes patronu Toto Wolf de Max Verstappen’i kastederek; “Pistte çok zeki olmalıyız çünkü arkamızda yarış temposu açısından pistin en hızlı pilotu var.” şeklinde çarpıcı bir yorum yapmıştı.

Max Verstappen ikinci
Max Verstappen

Bir diğer Red Bull pilotu Alexander Albon ise yanlış strateji kurbanı olup 6. sırada başladığı yarışı 8. sırada tamamladı. 17.turda yarışın pite ilk gelen ismi olan Albon, hem sert lastiklere geçtiği için hem de pit çıkışı trafiğin arasında kaldığı için çok fazla zaman kaybetti.

Pembe Panterler İçin Sakin Bir Hafta

2 Hafta önce korona virüs teşhisi konan Sergio Perez pistlere geri döndü. Karantina boyunca biraz baş ağrısının olduğunu söylerken bolca kondisyon çalışacak zaman bulduğunu da söylemiş. Yarışa muhteşem üçlünün arkasında 4.sırada başlayan Sergio Perez finiş çizgisini de 4.geçen pilot olmayı başardı. Ancak Verstappen, Hamilton ve Bottas dışında herkesin tur yediği yarışta, mavi bayrak kurallarına uymadığı için Sergio Perez 5 saniyelik zaman cezası aldı. Yarışa Perez’in hemen arkasında başlayıp yine hemen arkasında bitiren takım arkadaşı Lance Stroll, bu sayede 4.olurken Perez 5.’lik ile İspanya’dan ayrıldı.

Yerel Kahraman Carlos Sainz 10 Puanı Hanesine Yazdırdı

F1 Spanish GP’ye ev sahipliği yapan İspanyol pilot, 7.başladığı yarışı Albon’un strateji hatasından faydalanarak 6.sırada, etliye sütlüye karışmadan, bitirerek hanesine 10 puanı yazdırdı.

Bir diğer McLaren pilotu Lando Norris ise yarışan kaybedenleri arasına adını yazdırdı. 8.sıradan başladığı Spanish GP’de 10.olan Norris, evine puanla dönen son pilot oldu.

Ayrıca McLaren kask tasarımı için yaptığı yarışmada bir hayır kurumu için 70.550£ para topladı.

https://twitter.com/McLarenF1/status/1294966699012358147?s=20

 

Vettel, Ferrari’ye Küs

Spanish GP sıralama turları boyunca pit duvarıyla tek kelime konuşmayan Vettel, buzların hala erimediğini tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. İsmi Racing Point ile anılan 4 kez dünya şampiyonu Vettel, bugün tek pit stop yaparak bir kumar oynadı ve kazandı denebilir. 11.sırada yarışa başlayan Ferrari pilotu, 37 tur boyunca yumuşak lastiklerini idare etti ve yarışı 7.sırada tamamlayarak günün sürücüsü olmayı başardı.

sebastian vettel günün sürücüsü spanish gp
Sebastian Vettel

Leclerc üzgün, Leclerc şanssız. Yarışa 9.sıradan başlayan genç pilotu kötü olmayan bir başlangıç yapmasına rağmen otomobilinde oluşan elektrik arızası nedeniyle aniden aracı stop etti ve yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

Charles Leclerc Spanish GP
Charles Leclerc

Asfalt sıcaklığının 48,5 dereceleri bulduğu Katalonya pistinden Renault pilotları puansız ayrılırken sıralamalar aşağıdaki gibi oldu.

https://twitter.com/F1/status/1295010688935624706?s=20

İkinci El Otomobil İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here