En Hızlı SUV; Bentley Bentayga Speed ​​

3
13338
Bentley Bentayga Speed

Bentley, güncellenmiş, en üst seviye Bentayga Speed SUV’yi açıkladı. Kapsamlı makyaj, Speed ​​varyantını Bentayga serisinin geri kalanıyla aynı hizaya getiriyor; yeni stil, yenilenmiş bir iç mekan ve verimliliği artıran güç aktarma teknolojisi sunuyor.

  • 635hp, 6.0 litrelik çift turbo W12 motorla güçlendirilmiştir
  • ABD, Orta Doğu ve Asya-Pasifik pazarlarında satılacak 
  • Rolls-Royce Cullinan ve Range Rover SVAutobiography’ye rakip

Bentley Bentayga Speed’in altında neler var?

Bentley Bentayga Speed 635hp ve 900nm üreten 6.0 litrelik W12 motoru ile güçlendirilmiştir. Hızı 3,9 saniyede 0-100 km/s’ye ulaşır. 306 km/s’lik en yüksek hız ile dünyanın en hızlı SUV’si unvanını taşıyor. V12 motorunu korumak, Birleşik Krallık ve Avrupa gibi pazarlarda satılmayacağı anlamına geliryor. Bentley, ABD, Orta Doğu ve Asya dahil olmak üzere “12 silindirli SUV’lara yönelik talebin güçlü kaldığı bölgelere” göndermeyi planlıyor.

Bentley Bentayga Speed

Güç çıkışı değişmeden kalsa da, yeni silindir deaktivasyon teknolojisinin “kısmi gaz seyir koşullarında önemli ekonomik kazançlar” sağlıyor. Bunun dışında CO2 emisyonlarını azalttığı iddia ediliyor. ECU, mümkün olduğunda bir seferde altı silindiri devre dışı bırakır. Soğumalarını önlemek için ikisi arasında geçiş yapar, bu da onları daha az verimli hale getirir.

Ek olarak, SUV artık yakıt tüketimini en aza indirmek için seyir esnasında motoru şanzımandan ayıran bir boşta sürüş işlevi sunuyor.

Bentley mühendislerinin tavsiyelerine göre ayarlanmış Comfort, Sport, Custom and Bentley olmak üzere dört sürüş modu mevcuttur. Spor modu, gaz kelebeği tepkisini ve vites değişimlerini iyileştirmek için yeniden kalibre edildi.  Bentley bunun “daha dinamik ve çekici bir sürüş” sağladığını söylüyor.

Standart Bentayga gibi Speed, Bentley’in lastikler ve yol arasında maksimum temasla otomobil köşelerinin düz olmasını sağlamayı amaçlayan yeni 48V elektronik aktif devrilme kontrol sistemini benimser. Tepki verme ve dönüş performansını iyileştirmek için yeniden kalibre edilmiş bir tork vektörleme sistemi ile birlikte çalışır.

Bir dizi (isteğe bağlı) karbon seramik fren diski Bentley’nin en büyük ürünüdür, 6.000 Nm durdurma kuvveti sağlar ve 1.000 ° C’ye kadar sıcaklıklara dayanabilir.

Bentley Bentayga Speed başka ne yeni özelliklere sahip?

Bentayga Speed’in stili, şimdi daha açık bir şekilde eliptik ışık tasarımları, büyük bir ‘matris’ ızgarası ve kapaklı kaput sayesinde Flying Spur ve Continental GT ile ilişkili olan yeni yüzlü V8 Bentayga ile uyumlu hale getirildi. Speed, renkli farlar, karanlık döşeme detayları, ısmarlama bir gövde kiti, 22 inç jantlar ve standart arabadan daha büyük bir spoyler ile dikkat çekiyor.

İsteğe bağlı Siyah Özellikli stil paketi, ön ayırıcı, yan marşpiyeler, tekerlekler ve arka difüzör dahil olmak üzere tüm krom kaplama öğelerini krom veya karbon fiber öğelerle değiştirir.

Kabin, standart Bentayga ile büyük ölçüde aynıdır, ancak isteğe bağlı Alcantara döşemeye, baştan sona parlak renkli kontrast vurgulara ve koltuklarda ‘Speed’ yazılarına sahiptir.

Speed, Bentayga’nın yeni 10.9 inç merkezi dokunmatik ekranını, yükseltilmiş bilgi-eğlence sistemini, akıllı telefon uyumluluğunu ve dijital bir gösterge ekranına sahip olacak. Dahili bir sim kart, sürücülerin ve yolcuların bir telefon bağlamadan bir dizi çevrimiçi hizmete erişebileceği anlamına gelir.

2. El Bentley İlanları İçin Tıklayın>>

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here