Araba fotoğrafçılığında, araba fotoğrafları çekmek konusuna adanmış bir sürü web sitesi ve kitaplar bulunur. Bunların yanında bu işi profesyonel olarak yapan insanlar da vardır.  Burada her şeyi en ince ayrıntısına kadar ele alamayız fakat bu ipuçları size araba fotoğrafçılığı dünyasına dair bir fikir verebilir. Bunun yanında temel bilgilerle kendi arabanızı gerek satış gerekse başka sebepler için en iyi şekilde fotoğraflamanıza yardımcı olabilir!

1Doğru zamanı seçin!

Bu, insanların araba çekerken yaptıkları en yaygın hatadır. Çekim için en uygun zaman, gün batımından birkaç dakika sonra (veya gün doğumundan birkaç dakika önce) olacaktır. Bu şekilde, arabanız üzerinde güzel bir sıcak yan güneş ışığı alırsınız. Öğlen güneşinin yansımalarla ilgili sorunlara neden olacak açık bir şekilde sert parlaklığından da kaçınmış olursunuz. Ayrıca bazılarımızın diğerlerinden daha fazla erişime sahip olduğu yapay aydınlatma kullanma seçeneğiniz de var. En iyi sonuçları elde etmek için, sahip olduklarınızı dikkatlice kullanarak profesyonel bir görünüm yakalayabilirsiniz. Bir tripod kullanın ve arabanız olabileceği en iyi görünümünde olacaktır.

2Mekanı iyi seçin!

Araba fotoğrafları çekerken, dikkatin merkezinde arabanın olduğundan emin olmanız gerekir. Konumunuzun dikkatinizi arabanızdan uzaklaştırmasını istemezsiniz. Mekanın arabanın çekiciliğini artırmasını istiyorsunuz. Arabayı doğal bir ortamda mı, daha az alışılmadık bir yerde mi çekmek istediğinize veya bir stüdyo havası mı tercih edeceğinize karar verin.

Doğal bir ortamda çekmeye karar verirseniz arabayı yolda, otoparkta ya da garajda tutabilirsiniz. Bu mekanların çoğu çekiminize pek bir şey katmayacak ve oldukça sade görünecektir.

3Arabanızın içini fotoğraflayın!

Otomobilin içine girin ve orada fotoğraf çekin. İnsanlar zamanlarını aracın içinde sürerek geçirecekler. Sadece dış görünüşü bir araç hakkında tüm bilgiyi vermez. Dünyanın en güzel araba modeli olsa bile, insanlar içini de görmek isteyecektir.  Direksiyon simidine ve kontrol paneline odaklanın. Bu, insanların her zaman göreceği alandır. Ekran gibi özel özellikler varsa, fotoğrafa dahil ettiğinizden emin olun.

4Farklı açılar deneyin!

Elbette, göz hizasından çekim yapmaya başlayın, ancak çekimlerinizin öne çıkmasını sağlamak için çekimde farklı açılardan ve görüş noktalarından yararlanabilirsiniz.

Hangi açıların en iyi çalıştığını belirledikten ve arabayı istediğiniz şekilde gösterdikten sonra, arabayı çeşitli konumlara taşımayı deneyebilirsiniz. Ağaçlar ve telefon kabloları gibi arabanın arkasındaki dikkat dağıtıcı unsurlardan kaçındığınızdan emin olun. Seçtiğiniz açılara bağlı olarak, sabitlik ve düzgün fotoğraflar için bir tripod kullanmanız da iyi olabilir.

5Detayları çekmeyi deneyin!

Arabanın gerekli fotoğraflarını çektikten sonra, çeşitliliği artırmak için işe yarayabilecek herhangi bir dış detay çekimi hakkında düşünmeye başlayabilirsiniz. Ana tasarım özelliklerini muhtemelen biliyorsunuzdur. Üstyapı şekilleri ve çizgileri, imalatçı rozetleri, tekerlek yapıları ve ızgaralar gibi her türlü ayrıntıyı fotoğraflamayı deneyebilirsiniz. Çeşitlilik ve fotoğraflanmış detaylar yaptığınız çekimin kalitesini artıracaktır. Yine, bu çekimler için ışıklandırma ve açıları göz önünde bulundurmak önemlidir.

6Yansımalara dikkat edin!

Arabaya neyin yansıyacağına dikkat etmelisiniz. Etrafınıza bir göz atın ve arabaya yakından bakın ve yüzeyine neyin yansıdığını görün. Parlak arabalar ayna gibidir. Arkanızda bir tarla gibi açık bir alan olmasını deneyin. Arkanızdaki binalar veya ağaçlarla çekim yapmaktan kaçının. Fotoğrafta kendi yansımanızın olmamasına da çok dikkat edin.

İkinci El Araba İlanlarımıza Göz Atabilirsiniz!

4 YORUMLAR

  1. arabanın tasarımı %50 motoru %50 dir bence o yüzden arabayı ilk görünce vay bee dedirmesi çok önemli ilgi çekebilmek içinde tasarım ayrıntıları çok önemli yer kaplıyor. ufak dokunuşlar çok etkileyici olabiliyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here