Mercedes-Benz, Metris Üretimine 2023’te son verecek!

Mercedes-Benz Metris, birden fazla amaçla kullanılmakta. Hatta Sprinter’ın küçük modeli olarak karşımıza çıkıyor. Söylentilere göre araç 2023 yılında tamamen üretimden kaldırılacak. Aracın üretimden kaldırılma sebepleri arasında araca güç veren dört silindirli motorun ürettim hattından çıkarılması yer almaktadır. Mercedes-Benz, Metris’in üretimini sonlandırma kararı hakkındaki detayları sizlerle paylaşacağız.

Mercedes-Benz, Metris Üretmeyecek

Alman üretici Mercedes-Benz, dört silindirli benzinli motorun üretimini durdurma amaçlı çalışmalar yürütmektedir. Bu motorda şu anda Sprinter ve Metris de kullanılıyor. Yapılan açıklamalara göre ise 2023’ün 3. çeyreği itibariyle hem Sprinter’ın benzinli versiyonu hem de Metris üretim hattından kaldırılacak. Fakat dizel Sprinter’ın satışları devam edecektir.

Mercedes -Benz, Metris’i ABD dışındaki ülkelerde Vito olarak piyasaya sunmakta. Araç ne kadar Mercedes olsa da Ford Transit gibi rakipleriyle kıyaslandığında başarılı bulunmuyor. Bu durum satış oranlarından da anlaşılmaktadır. Ayrıca Vito’nun üretiminde herhangi bir duraklama söz konusu değil.

Fakat Mercedes-Benz, Metris ile benzinli Sprinter’ın üretimden kalkması üzerine eSprinter üzerine oldukça eğilerek çalışmalara devam edileceği düşünülmekte. Şu anda araca dair ayrıntılı bilgiler bulunmamaktadır. İddialara göre eSprinter 3 adet batarya seçeneği ile sunulacak. Geçtiğimiz günlerde de Mercedes-Benz ile ABD hükümeti arasında yapılan minibüs anlaşmasının iptal edilmeyeceği belirtilmiştir.

Metris, 2015 yılında Amerika’da piyasaya sürülmüştür. Ancak o zamandan beri 60.000 model satılmıştır. Yolcu minibüsleri arayan hedef kitle içerisinde kendine bir yer bulamamıştır. 2015 yılından 2022’ye kadar Mercedes-Benz Metris, dörtte bir oranında sattı. Sprinter ise 2023’ten sonra sadece dizel motorla satılacaktır. Sprinter satışlarının dizel motorlu modellerde yüzde 75 olduğu ifade edilmiştir. Öyle görünüyor ki Sprinter, Mercedes-Benz için ticari karavan meşalesini Amerika’da yalnız başına taşıyacaktır.

Bazı bayiler Metris’in Mercedes rozetine sahip olduğuna şaşırdıklarını ifade etmişlerdir. Aracın yeterince iyi bir model olmadığını bu ifadelerle dile getirdiklerini bilmekteyiz. Bunların yanında minibüs boyutunun ticari filolar için uygun olmadığını tekrar vurgulamaktalar. Son olarak kullanıcılar Metris’in Sprinter kadar kullanışlı olmayan bir araç olduğunu söylemekteler. Aynı zamanda Ford Transit gibi pratik olamayacak kadar büyük bir araç olduğu çokça vurgulanmıştır.

Arabam Kaç Para

ARABAM GARAJ

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here