S-serisi Cabriolet Mercedes, daha da pahalı olan Bentley Continental GTC , Merc’in en bariz rakibi Rolls-Royce Dawn gibi modellerle rahatlıkla rekabet edebilecek bir lüks otomobildir. Neden mi?

Mercedes S sınıfı Cabriolet üç seviye olarak mevcuttur. Giriş seviyesi S 500, 448bhp ile 4.7 litrelik turbo V8 kullanıyor ve SE veya Sport versiyonu olmadığından, AMG Line donanımıyla yetinmeniz gerekecek. Diğer iki varyantın her ikisi de AMG ile güçlendirilmiştir, S 63’ten başlayarak 577bhp üreten 5.5 litrelik bir V8’e sahiptir. Yelpazenin amiral gemisi, 621bhp  V12 gücüyle gelen güçlü S 65’tir. Her iki AMG varyantı da standart otomobilin dokuz vitesli şanzımanına sahiptir.

500 AMG Line standart olarak 19 inç alaşım jantlarla satılmakta, tüm araçlarda AIRMATIC havalı süspansiyon ve ayrıca tabii ki, hayal edebileceğiniz kadar lüks kit ve araç içi teknoloji bulunur. S 63 modeli AMG ve ayrıca Anahtarsız-Go mevcutken, alaşımlar 10 kollu özel ve AMG spor direksiyon simidi ile çok daha performans odaklı bir görünüme sahiptir. Spor koltuklar ve yükseltilmiş bir Burmester stereo da bunlara ektir.

S-Serisi Cabriolet Motor Seçenekleri

Serideki en küçük V8 motoru bizim favorimiz. 4.7 litrelik V8, 448 beygir gücünü tamamlamak için 700 Nm torka sahiptir ve 4,6 saniyede 0-62mph’ye hızlanmaktadır. Yeterince hızlı, AMG varyantlarından biraz daha fazla konfor odaklı.

Bununla birlikte, bi-turbo S 63, 577bhp ve 900Nm’lik canavarca bir tork üretiyor ve 0-62mph’den sadece 4,2 saniyede sprint yapmasına izin veriyor. Bu yeterince etkileyici değilse, 621bhp ve olağanüstü 1.000Nm ile V12’yi tercih edebilirsiniz. Her iki AMG arabası da performans bölümünün tek bir mühendis tarafından isim plakası kaputunun altına monte edilen el yapımı motor geleneğini sürdürüyor.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

S-Serisi Cabriolet teknik bir gezi gücüdür ve aynı zamanda güzel bir şekilde inşa edilmiştir.

Mercedes S sınıfı Cabriolet temelde bir görünüşte sportif modeli için S sınıfı salon gibi büyüktür. S-Serisi, Bentley ve Rolls-Royce rakiplerinin daha karakterli hissine tam olarak uymasa da, iç uyum ve kaplama mükemmeldir. Donanım seviyeleri cömerttir. Yine de harika bir şekilde rahat ve teknolojik bir lüks otomobildir.

S-Serisi Cabriolet, aracın amortisörleri buna göre ayarlamasına ve hazırlamasına izin vermetedir. Yol yüzeyindeki deformasyonları tespit etmek için bir stereo kameraya sahip olan güncellenmiş bir Magic Body Control sürümü ile birlikte gelir. Cabriolet ve Coupe modellerinde, otomobili bir motosiklet gibi köşelere (zarif bir şekilde) yaslayan Aktif Eğri Eğme adı verilen ekstra bir işlev vardır.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here