Mercedes-Benz , C-Serisi ile S-Serisi arasında ve iki koltuklu SL’in hemen altında yer alan E-Serisi Cabriolet ile diğer tüm otomobil üreticilerinden daha fazla konforlu cabriolet sunmaktadır. E-Serisi Cabriolet, kökleri 1993 yılında E-Serisi olarak yeniden adlandırılan 1991 tarihli W124 300 CE-24’e kadar dayanmaktadır. Üretim 1997’de sona ermeden önce C-Serisi tabanlı CLK ile değiştirilmeden önce 33.952 birim üretildi.

Bu son model için Mercedes, daha önce olduğu gibi C-Serisi değil, E-Serisi platformunu temel alan yeni Cabriolet ile yeni bir rota oluşturdu. Daha önce C-Serisi dingil mesafesinin kullanılması, özellikle uzun boylu yetişkinler için arkadaki boşluğun sınırlı olduğu anlamına geliyordu. Bu sorun artık ortadan kalktı.

Motorlar

Aralarından seçim yapabileceğiniz dört motor vardır: iki benzinli ve iki dizel. Giriş seviyesi E 220d, 191bhp ve 400Nm tork geliştirerek 7,7 saniyelik 0-62mph süre ve 147mph azami hız sunar. 4Matic ile, 0-62mph süresine 0,2 saniye ve en yüksek hıza 2mph ekler.

Altı silindirli E 350d, 254bhp ve 620Nm tork sağlayarak 0-62mph süresini 6,1 saniyeye indirirken, en yüksek hız 155mph ile sınırlıdır.

E 300, dört silindirli bir benzinli motordan güç alır ve 6,6 saniyede 62 mil hıza çıkabilir. Amiral gemisi altı silindirli E 400, 328bhp ve 420Nm ile en iyi 0-100mph’lik 5.5 saniyelik bir zaman ve 155mph ile sınırlı bir azami hız sağlar. Hibrit motorlu AMG E 53 versiyonlarının daha sonra gelmesi bekleniyor.

E-Serisi Cabriolet İç Tasarımı

E cabrioletin iç tasarımı muhteşemdir. Birinci sınıf malzemeler ve çok sayıda zarif özellik ile kalite ve ayrıntılar mükemmeldir. Yine kabin, jet motorlarından ilham alan bir çift hava çıkışıyla çevrili minimalist bir gösterge paneli ile S-Serisi’nden ilham aldı. ‘Yüzer’ gösterge panelinin ortasında üç tane daha küçük hava çıkışı var.

Arkada, yolculara ayrı ayrı şekillendirilmiş bir çift koltuk, bir çift bardak tutucu ve daha güzel tasarlanmış iki hava çıkışı sunuluyor. Bazı cabrioletler arka koltuktaki yolcuları değişmiş hissederken bırakabilirken, E-Serisi’nde onlar tiyatronun bir parçasıdır.

Genel olarak, E-Serisi Cabriolet’nin iç mekanı, S-Serisi’ne C-Serisi’nden daha yakın hissettiriyor. Uyum, bitiş ve ambiyansla bir ustalık sınıfıdır.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here