Formula E için Jaguar I-TYPE 5 Zamanı!

Otomobil yarışları, otomobil tutkunlarının yakından takip ettiği organizasyonlar olarak karşımıza çıkıyorlar. Yapılan yarışlardan bazıları ise küresel çapta birçok yarış sever tarafından yıllardır takip ediliyor. Bu yarışların arasından en bilineninin ülkemizde de düzenlenen Formula 1 yarışı olduğunu söyleyebiliriz. Bunun ardından ise Formula 2 ve Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) geliyor olmalı. Bunların haricinde de dünyanın çeşitli bölgelerinde birçok yarış düzenleniyor. İçten yanmalı motorlu araçların kullanıldığı bu yarışlara son yıllarda farklı bir tanesi daha eklendi. Formula E, elektrikli motora sahip araçların rekabetini izlediğimiz bir yarış olarak karşımıza çıktı. Bu rekabette yerini alan Jaguar Racing Formula E takımı, 2021 yılında kullanacağı yeni aracı Jaguar I-TYPE 5 ‘i tanıttı.

Jaguar I-TYPE 5

Formula E, 16 Ocak’ta Santiago’da Başlıyor!

 

Formula E için 2021 yılının ilk startı 16 Ocak’ta verilecek. Santiago sokaklarında başlayacak olan yarış, yıl içinde 12 farklı şehirde gerçekleştirilecek. 2021 yılında Formula E’de 12 takım mücadele verecek. Yarışacak takımlar ise şöyle; Dragon Penske Autosport, Venturi, Nio333, Mahindra, Porsche, BMW Andretti, Envision Virgin Racing, Nissan E.Dams, Jaguar, Audi, Mercedes, DS Techeetah.

Jaguar I-TYPE 5

Jaguar Racing, I-TYPE 5 ile Çok İddialı!

Jaguar tarafından tasarlanan araç, birçok mekanik güncelleme ile beraber geliyor. I-TYPE 5’te süspansiyon sisteminden, şanzıman sistemine kadar birçok farklı noktada iyileştirme yapılmış. Ayrıca markanın yeni Formula E aracında, ağırlık merkezi de aşağı çekilmiş. Bu güncellemeler ile beraber I-TYPE 5’in performansı ve hızı ciddi oranda iyileştirilmiş gözüküyor. Bunlara ek olarak invertör sisteminde kullanılan 24 ayarlık altın ile araç, daha yüksek iletkenlik seviyesi sunuyor.

İkinci el satılık elektrikli araçlar

BMW Formula E ‘yi 2020/21 Sezonu Sonrası Bırakıyor!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here