Citroen C3 2021 Model Yılı İncelemesi

0
4617
citroen c3 2021

Citroen C3 2021 üçüncü nesli, son zamanlarda çok daha fazla teknoloji getirerek tüm çekiciliğini sağlam tutan hafif bir yeniden şekillendirme geçirdi. Şu anda hibrit motor mevcut değil, sadece benzinli ve dizel motorlar mevcut.

Fransız şirketin en çok müşteri bulduğu alan B segmenti ve bunu Citroen C3’te yapıyor. Ayrıca 2021 Model Yılı ile hibrit bir alternatif sunmadan geleneksel bir motor yelpazesine odaklanmaya karar verdi. 102 HP 1.5 dizel, genellikle uzun mesafe yolculuk yapanlar için ideal bir seçim iken, hem 83 hem de 110 HP olarak sunulan Puretech benzin, şehir içi kullanım için daha uygun.

Citroen C3 2021: Boyutlar

Tüm B segmenti otomobiller gibi Citroen C3 de hiç abartılmayan boyutlar sunuyor. Araba gövdesi 4 metre uzunluktan biraz az – 3.996 mm. 2.539 mm dingil mesafesi 5 yolcunun bile rahatça seyahat etmesine izin veriyor.

Citroen C3: Dış Görünüm

Citroen C3 şüphesiz görünüşe çok odaklanan bir otomobil ve en son yeniden şekillendirme ile bile hemen tanınan bir araç olmaya devam ediyor. Ön kısım, hem burnu hem de farları etkileyen karmaşık bir X tasarımıyla biraz gençleştirildi. Yan taraflardaki değişim hava çarpmalarını azaltıyor ve üstyapıyı küçük darbelerden korumak için kullanışlıdır.

Citroen C3: İç Mekan

citroen c3 iç

Citroen C3’ün içi de yeniden şekillendirmenin konusuydu. Yolcuları yeni, çok daha rahat koltuklarla şımartacak, aynı zamanda ön park sensörleri, yorgunluk detektörü ve şeritten istem dışı geçiş uyarısı gibi çok sayıda ADAS sayesinde sürüşü daha güvenli hale getirecek. Gösterge panelinin ortasındaki 7 inçlik monitör, Apple CarPlay ve Android Auto ile uyumlu bilgi-eğlence sistemi ile donatılmış.

Citroen C3 2021 Motor Seçenekleri

Daha önce de belirtildiği gibi, stil değişikliğine rağmen, Citroen C3 serisinde hibrit motorlar yok, sadece benzinli ve dizel. Bunlardan ikisi 1,2 litrelik 3 silindirli 83 HP, ve de daha “coşkulu” 110 sürümde sunulurken, diğeri ise 102 HP 1.5 BlueHDI dizel.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here