Ayrılık Zilleri BMW İçin Çaldı

bmw formula e

Geçtiğimiz günlerde, Formula E en büyük destekçilerinden biri olan Audi’yi kaybetti. Çarşamba günü BMW, bu darbeyi kendi darbesiyle takip etti. Kısa bir açıklamayla BMW, Formula E içindeki teknolojilerini geliştirmek için “fırsatları tükettiği” için önümüzdeki sezonun sonunda seriden çekileceğini doğruladı. Önümüzdeki 2020-2021 sezonundan sonra Formula E’yi seriden öğrenebileceği her şeyi öğrenerek bırakacağını duyurdu.

“Formula E’deki yolculuğumuz, geride kalıyor. Başarılı yedi yılın ardından, BMW Group önümüzdeki sezonun sonunda serideki katılımını sona erdirecek ”şeklinde bir takım açıklaması yapıldı.

BMW Formula E İçin Fırsatlar Şimdilik Tüketildi

Otomobil üreticisi, şu ana kadar Formula E’de yaptığı 24 yarış hakkında, “E-aktarma organlarının geliştirilmesi söz konusu olduğunda, BMW Group, Formula E’nin rekabetçi ortamında bu tür teknoloji transferi fırsatlarını esasen tüketti,” dedi. Geçirdiği süreçte dört pol pozisyonu, dokuz podyum ve dört galibiyet aldı. Bavyera markası, “enerji yönetimi ve enerji verimliliği, güç elektroniği yazılımlarının yarıştan üretime aktarımı ve e-motorların güç yoğunluğunda bir iyileştirme ile ilgili yeni bulgularla” ortaya çıktığını ekledi.

BMW, Formula E’den edindiği uzmanlığı, üretimi hızla büyütmeyi umduğu gelecekteki elektrikli yol otomobillerinde kullanacağını söylüyor; 2021’in sonuna kadar toplam bir milyon satmayı hedefliyor. Umutlar bu yönde. 2030’da hedefler yedi milyona yükselebilir, bu noktada hibritlerin ve elektrikli araçların satış hacminin üçte ikisini oluşturacağını umuyor.

bmw yarış arabası

“BMW, Formula E’nin başarı öyküsünde etkili olmuştur. Ancak, e-aktarma organlarının geliştirilmesi söz konusu olduğunda, BMW Group, Formula E rekabet ortamında bu tür teknoloji transferi fırsatlarını esasen tüketmiştir.”

“BMW Group’un stratejik odağı e-mobilite alanında değişirken, şimdi beşinci nesil BMW E-sürücülerle büyük miktarlarda seri üretime odaklanacağız.”

2020-2021 Sezonu İçin Eksiksiz Bir Çalışma

BMW, kaynaklarını yeni projelere ayırmadan önce 2020-2021 Formula E kampanyasının tamamı için eksiksiz bir fabrika çalışması sağlama planının altını çizdi.

“Ayrılıyor olsak bile, spor tutkumuz kırılmadı. 7. Sezonda, BMW I Andretti Motor Sporları Ekibi, BMW iFE.21 ve sürücüler Maximilian Guenther ve Jake Dennis ile olabildiğince fazla sportif başarı elde etmek için elinden geleni yapacak. ”

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here