Eski Jaguar XJ, en ikonik görünümlü lüks otomobillerden biri olarak kabul edilmişti. Ancak yenilenen XJ , klas görünümü ve mükemmel sürüş deneyimi ile dikkatleri üzerine çekti.

Düşük sürüş konumu, sürücüyü sarmalayan kokpiti ve mükemmel yol tutuşu ile birlikte sınıfının en iyi otomobili olduğu kanıtladı. Arkanıza bakıp ne kadar geniş olduğunu görene kadar bir spor araba kullanıyormuşsunuz izlenimini yaratıyor. Bununla birlikte, uzun dingil mesafeli modellerde bile arka tavan boşluğu Mercedes veya Audi’de bulunan kadar büyük değildir.

XJ

Ayarlanabilir amortisörler sayesinde sert virajlarda bile gergin ve stabil kalır. Yine de 2,4 ton ağırlığında ağır bir arabadır. Ancak bu, yaklaşık 2,7 ton olan A8 veya S-Serisi’nden daha az bir rakam. BMW 7 Serisi , yapımında kullanılan karbon fiber sayesinde benzer bir ağırlıktadır.

XJ

XJ Motor Seçenekleri

Jaguar XJ, artık yalnızca 296bhp 3.0-litre V6 dizeli alabileceğiniz gerçeği, performans ve ekonomi karışımı için grubun seçimidir. Hem uzun hem de kısa dingil mesafeli tüm modeller için 5.9 saniyelik 0-100 km’lik bir süresi vardır ve elektronik olarak sınırlı 155mph hız sınırı vardır. Ne kadar hızlı giderseniz gidin, motor, sert bir şekilde hızlanmadıkça varlığını neredeyse hiç hissettirmeyen pürüzsüz bir performans sergiliyor. Sessiz yol gürültüsüyle birlikte bu, XJ’nin uzun mesafelere kolaylıkla gittiği anlamına gelir.

XJR 575’teki 567 bg’lik süper şarjlı V8, onu şimdiye kadarki en güçlü XJ haline getirerek, süper otomobil performansı sağlamasına ve zengin bir spor araba keyfi yaratmasına yardımcı oluyor. XJR 575 ayrıca yüzde 30 daha sert yay oranlarından ve optimize edilmiş uyarlanabilir sönümlemeden yararlanırken, yalnızca SWB düzeni, bunun sürüşten çok sürüşle ilgili olduğunu gösterir.

XJ

El yapımı Jaguar XJ’nin iç mekanı, geleneksel ahşapları ve derileri en son teknolojiyle harmanlıyor. Bazıları dijital gösterge panelinin (Range Rover’dan ödünç alınmış) biraz aldatıcı olduğunu düşünebilir, ancak Spor modunda devir göstergesini merkeze getirme şeklini seviyoruz. 2015 makyajlı modeller için, ekran aynı zamanda Audi’nin Sanal Kokpiti gibi tam genişlikte bir uydu navigasyonu haline gelebilir; ne yazık ki Audi’ninki kadar ayrıntılı değil, ancak genel olarak iyi bir eklenti.

Model yelpazesi oldukça basit ama aynı zamanda şaşırtıcı derecede çeşitlidir. Luxury, Premium Luxury, Portfolio ve R-Sport modelleri standart bir dingil açıklığı XJ olarak sipariş edilebilirken, uzun dingil açıklığı versiyonu Luxury, Premium Luxury, Portfolio ve Autobiography formunda mevcuttur.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here