Jaguar, küçük XE’yi yeni XF ‘i yapmak için cazip bir kompakt sedan otomobil yapan şeylerin çoğunu XE’den ödünç aldı. Bu kötü bir şey değil, çünkü kardeşi, yeni onu geniş, sürüşü keyifli ve cazip hale getirdi.

Görünüm daha keskin olsa da, genel formülü daha iyi, arka koltuk erişimi ve içeri girdikten sonra daha fazla alan ile orijinal XF’in iyileştirilmiş halidir. Kalite de genel olarak iyileştirme var. Ancak yine de genel uyum ve bitiş açısından sınıfının en iyisinin gerisinde kalmaktadır. Almanlar ayrıca daha ince ve daha akıllı araç içi teknolojisi sunuyor.

Hafif alüminyum yapı ve bir dizi verimli motor, XF’in şirket arabası kullanıcıları için makuldur. Ancak mükemmel olmayan maliyetleri sağlamasına yardımcı olurken, otomobil, dengeli ve ilgi çekici bir sürüş deneyimi sunmak için Jaguar’ın kanıtlanmış yol tutuş uzmanlığından yararlanıyor. Ayrıca zarif ve konforlu bir sürüşle sportif sedandan rahat bir otomobile geri dönecek.

Keskin tasarım, güçlü motor yelpazesi ve çekici bir şasi, XF’in Alman rakiplerine bir alternatif olarak değerlendirilmeye değer olduğu anlamına geliyor.

2.0 litrelik dört silindirli dizelde üç güç çıkışı vardır; 161bhp, 178bhp veya çift turboşarjlı 237bhp versiyon. Daha küçük motorlar, altı ileri manuel veya sekiz ileri otomatik şanzıman seçenekleriyle birlikte gelir, ancak Jag’ın yumuşak sekiz ileri otomatik şanzımanına bağlı kalmanız avantajlı olucaktır.

Dış tasarımda olduğu gibi, XF de iç tasarım ipuçlarının çoğunu daha küçük XE’den ödünç alıyor. Kapıyı açıp kendinizi pelüş deri koltuğa indirdiğiniz anda, Jaguar’ın iç mekanlarının yeni nesillere geçtiği açıktır, ancak en son Alman rakipleri daha da iyi.

XF İç Mekan

Sekiz inçlik geniş ekran bilgi-eğlence sistemi, gösterge panelinin ortasında yer alıyor ve daha keskin grafiklerle, önceki XF’in multimedya kurulumundan büyük bir gelişmedir. Bunun altında, ısıtma kontrollerine mantıksal bir düzen veren iki sıra düğme vardır.

Orijinal XF’de, darbeli marş düğmesine bastığınızda orta konsoldan çıkan bir döner vites seçici vardı. Aynı zamanda havalandırma delikleri de açıldı. Bu, araca gerçek bir fırsat duygusu verdi ve şu anki araba aynı parti numarasını yapıyor. Ancak ortadaki havalandırma delikleri artık yerinde sabitlenmiş ve yalnızca dış havalandırma delikleri dönüyor.

 

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

1 YORUM

  1. herşey yerli yerinde ama direksiyon simidi biraz fazla büyük gibi.. daha kibar bir tasarım olabilirdi ama bu arabanında en büyük sorunu bu olur heralde 🙂

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here