Hungarian GP Tamamlandı!

2
9577
Hungarian GP

2020 Formula 1’de sezonun üçüncü yarışı olan Hungarian GP tamamlandı. Hungaroring pistinde, yağmurun ve taktik savaşlarının damgasını vurduğu yarışı Lewis Hamilton kazanırken; yarışa 7.sıradan başlayıp 2. sırada tamamlayan Max Verstappen yarışın adamı seçildi.

Hungarian GP : Rakipsiz Lewis Hamilton

Hafta sonuna harika başlayan Mercedes pilotu Lewis Hamilton harika bir şovla da bitirmeyi başardı. “Benim için her zaman çok iyi bir av sahası oldu.” şeklindeki demeciyle de rakipsiz olduğunu gösteren Hamilton, bunu Hungaroring pistinde de defalarca kanıtladı. Sıralama turlarında pist rekorunu 1:13,447 ile kırmayı başaran Hamilton, pole pozisyonunu kazanarak yarışa başladı. Ezeli rakibi olan Vettel’eyse 58.turda tur bindirdi. Farkı inanılmaz derecede açan Lewis Hamilton yarışın bitimine birkaç tur kala yeni bir heyecan aradı ve en hızlı tur zamanını yakalayabilmek için ekstra bir pit stop yaptı. Aldığı bu risk ona 1:16,627 ile en hızlı tur süresini ve aynı zamanda da pilotlar şampiyonluğundaki en büyük rakibi olan takım arkadaşı Bottas’a karşı da kritik bir “+1” puanı da hanesine yazdırmasını sağladı. Pole pozisyonu, yarış galibiyeti ve en hızlı tur süresini de alan Hamilton rakipsiz olduğunu dünyaya bir kez daha göstererek Hungaroring pistindeki 8. galibiyetini alarak pilotlar şampiyonasında liderliğe yükseldi. Ayrıca dikkat çeken bir detay daha, aynı pistte en fazla galibiyet alma rekorunda da efsane pilot Michael Schumacher’e ortak oldu.

Mercedes’in bir diğer pilotu Bottas içinse bugün oldukça kötü bir gün oldu. Start pozisyonunda aracının motoru boğulur gibi olan Bottas 2. Başladığı yarışta ilk virajdan 6. olarak çıktı. 51. tura girilirken çok stratejik bir hamle yaparak 3. kez pite giren Bottas, 2. Sıradaki Max ile arasındaki farkını son turda yarım saniyeye kadar düşürse de geçmeyi başaramadı.

Hungarian GP - Kutlama

Max Verstappen Zero to Hero

Max Verstappen 2018 Belçika’dan bu yana en kötü sıralama turlarını geçirdi. Aksilikler birbirini çekti ve yarışa sadece 10 dakika kala grid’e gelirken bariyerlere giren 1997 doğumlu genç pilotun aracının direksiyon sisteminde büyük hasar oluştu. Yalnızca 10 dakika içerisinde bu hasarı tamir eden Red Bull teknik ekibi Verstappen’i yarışa yetiştirmeyi başardı. Üst düzey bir start alan Verstappen, 7. Başladığı 2. Sırada tamamlayarak günün sürücüsü seçildi. Kariyerinin ilk pole pozisyonunu yine bu pistte alan Verstappen yarış sonu açıklamalarında “Bugün yarışabileceğimi düşünmüyordum nasıl oldu hala bilmiyorum ama mekanikerlerimiz beni yarışa yetiştirmeyi başardı onlara çok teşekkür ediyorum.” Diyerek bu başarıda teknik ekibin de başarısının olduğuna vurgu yaptı.

Sıralama turlarında pit ekibine “Size söylemiştim! Beni trafiğin içine sokmayın demiştim.” diyerek isyan etti. Bu aksiliklere rağmen 13. Sırada başladığı HungarianGP’yi Ferrari’nin önünde 5. Sırada tamamlamayı başardı.

Hungarian GP - Max Verstappen

Pembe Panterler Alev Alev

Racing Point yarışçıları Stroll ve Perez, Mercedes tarafından yapılıp Racing Point’e verildiği iddia edilen fren kanallarındaki yeni parçası sayesinde çok hızlı bir araca sahipler. Bunun meyvelerini sıralama turlarında çok iyi alan Stroll ve Perez yarışa; Mercedes’in hemen arkasında ve Ferari’nin önünde 3. ve 4. sıralardan başladı.

Stroll çok büyük bir aksiyona girmeden sakin ve hatasız bir şekilde yarışı 4. Tamamlarken. Yarışa ıslak zeminde çok kötü başlayan geçen haftanın flaş ismi Perez yarışı 7. Sırada tamamlayarak hayal kırıklığına uğradı.

Bunun dışında Renault’un kopya parça itirazı sonucu Perez ve Stroll hala inceleme altında.

Pembe Panterler

Charles Leclerc, Yanlış Lastik Seçiminin Kurbanı

Leclerc çoğu yarışçı gibi ıslak zemin lastikleriyle yarışa başladı. 3. turda, bu zeminde bu lastiklerin kullanılmasa da olacağını ilk anlayan pilotlardan olan Leclerc, pite girdi. Diğer pilotların aksine orta hamurlu lastik yerine yumuşak lastikleri seçen Leclerc, bu lastiklerinin çabuk aşınması sonucu hızla geriledi. Gelecek sezondaki takım arkadaşı olacak olan Carlos Sainz ile kıyasıya bir rekabete giren Leclerc, yarışın sonlarına doğru start düzlüğünde Sainz tarafından geçildi ve yarışı 11. sırada 0 puanla tamamladı.

Vettel, takım arkadaşı Leclerc’in aksine Ferrari hanesine puan yazdırmayı başarırken, ezeli rakibi Hamilton’dan tur yemesine engel olamadı. 5. sıradan yarışa başlayan Vettel yarışa çok iyi bir başlangıç yapmıştı. Fakat yarışın henüz başlarında bir blokajla pist dışına çıkan ve pit trafiğinde ciddi bir zaman kaybeden Vettel yarışı 6. sırada tamamladı.

Hungarian GP

Renault Toparlanıyor

İlk yarışta da mekanik arızalar nedeniyle yarışı 2 pilotla tamamlayamayan Renault, Macaristan’a radyatördeki hatayı düzelterek geldi. Buna rağmen sıralama turlarında Q2’de iki Renault pilotu da elendi ve Ricciardo 11 Ocon ise 14. sırada yarışa başladı. Bu büyük handikaba rağmen yarış içinde durumu çok iyi idare eden Ricciardo 8. olarak takımına puanı getirirken, Esteban Ocon yarışı başladığı gibi 14. sırada tamamladı.

Hungarian GP Renault

Stratejik Deha: Haas Takımı

Yarışa 16 ve 18. sıralardan başlayan Haas Takımı diğer tüm yarışçıların aksine yarışa orta hamurlu lastiklerle başladı. Uzunca bir süre yarışta 3.ve 4. sırada kalan Haas pilotları, motorlarının el verdiği kadar mücadeleyi sürdüler. Fakat nefesleri çok yetmedi. Büyük bir strateji ile büyük avantaj yakalayan Haas’ta Magnussen 9. olarak puan almayı başarırken, daha araca binmeden fırça yine Grosjean 15. sırada tamamladı.

Ayrıca formasyon turunda teknik ekipten fazla bilgi aldıkları iddia edilen Haas pilotları inceleme altında.

Guenther Steiner: Ben fili Grosjean’in odasına göndereceğim!

Yarış öncesi Grosjean’e geleceği ile ilgili bir soru yöneltildi ve Grosjean bu soruyu çok tehlikeli bir şekilde yanıtladı. “Önce odadaki fili dışı çıkartalım, Haas’ın F1’e devam edeceği bile belli değil.” diyen Grosjean’e takım başkanından cevap gecikmedi, “Takımın ne karar alacağı onu ilgilendirmez, ben fili Grosjean’in odasına yolluyorum!”.

Guenther Steiner

Gasly için Kâbus Gibi Bir Hafta Sonu

Gasly Hungarian GP `de görece iyi bir sıralama turu geçiriyorken yaşadığı motor arızası nedeniyle sıralama turlarında Q1’de piste çıkmayarak yarışa 10. sırada başlamaya hak kazandı. Motor değişikliği ile yarışa çıkan Gasly yarış başladıktan yalnızca birkaç tur sonra yaşadığı mekanik arıza sonucu yarış dışı kaldı.

Hungarian GP yam sonuç listesi aşağıdaki gibi olup F1 ile ilgili gelişmeler için bizleri takip etmeye devam edin.

Hungarian GP Sonuçlar

Bugün pistte harikalar yaratan araçların motorlarını üreten Mercedes, Ferrari, Honda ve Renault gibi markaların ilanlarını görmek için tıklayın.

Her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here