F1 Tuscan GP Olaylı Geçti; Kazanan Hamilton Oldu, Albon İlk Defa Podyuma Çıktı.

Yarışın başından itibaren heyecan ve gerilimin eksik olmadığı F1 Tuscan GP’de yarışın galibi Mercedes pilotu Lewis Hamilton oldu. İlk turda kötü bir kalkışla takım arkadaşı Valtteri Bottas tarafından geçilse de ikinci startta iyi bir kalkışla birinciliği yeniden elde etti ve yarışı kazandı. Evet yanlış okumadınız ikinci start yazıyor çünkü Mugello da işler daha ilk turdan fena karıştı.

Yarışın en başında RedBull pilotu Max Verstappen harika bir kalkışla kendini ön sıralara attı. Rakiplerini startta avlayan Verstappen kazandığı pozisyonları daha ilk viraja gelemeden yaşadığı güç sorunu sebebiyle kaybetti. Aniden orta sıralardaki diğer pilotların arasına karışan Verstappen ikinci virajda Pierre Gasly ve Alfa Romeo’dan Kimi Raikkonen’le temas yaşadı. Temas sonrası Verstappen ve Gasly yarış dışı kalırken Raikkonen yarışa devam etti. Daha ikinci virajda yaşanan kazanın ardından yolun yeniden yarışa uygun hale gelmesi için güvenlik aracı piste girdi.

F1 Verstappen

Güvenlik aracının pistten ayrılmasıyla, yarışı başlatmak lider Valtteri Bottas’a kaldı. Bottas, Ensesindeki Hamilton’a avantaj sağlamamak için yarışı oldukça yavaş başlattı. Bottas’ın yarışı başlattığı esnada arka sıralardaki pilotlar yarışın başladığını düşünüp gazlayınca korkunç bir kaza meydana geldi. Dört pilotun karıştığı korkunç kaza sonucu Carlos Sainz, Nicholas Latifi, Kevin Magnussen ve Antonio Giovinazzi yarış dışı kaldı. Yarış kırmızı bayrakla durduruldu, araçlar geçen hafta olduğu gibi pit alanında beklemeye alındı. Bu esnada Esteban Ocon aracındaki arıza sebebiyle yarıştan çekilmek zorunda kaldı ve ikinci startta yer alamadı.

F1 Mugello

Tarihinin 1000. yarışına özel tasarımıyla kendi evinde çıkan Ferrari ise elde ettikleri sonuçtan mutlu diyemeyiz. Takımın genç pilotu Charles Leclerc yarışı 8. bitirirken, tecrübeli pilot Sebastian Vettel 10. bitirerek Mugello’daki son puanı kaptı.

Sıralamanın Geri Kalanı İse Şöyle :

 

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here