8 aylık bir aradan sonra MotoGP heyecanı Spanish GP ile yeniden başladı. Sıralama turlarında ve yarış sırasında gerçekleşen flaş kazaların damga vurduğu Spanish GP’de bitiş çizgisini ilk geçen isim 1999 doğumlu Fabio Quartararo oldu. Talihsiz iki kaza yapan son şampiyon Marc Marquez ise omuzdan dirseğe kadar uzanan humerus kemiğindeki kırılma sonucu önümüzdeki salı günü ameliyata alınacak.

Spanish GP Fabio Quartararo

Fabio Quartararo Zirvede!

Fabio Quartararo, 1;36,705’lik tur süresiyle Jerez pistinde bir motosiklet ile atılmış en hızlı turu atarak kariyerinde 7. Perezdeki 2. pole pozisyonunu kazandı. Geçen yılki büyük çıkışını yine Jerez’de yapan genç pilot, kötü bir start aldı ve yarışın hemen başında birkaç sıra birden kaybetti.

Marc Marquez’in 5. turda pistin dışına kalması sonucu fırsat Yamaha’nın ayağına geldi. Miller ve Vinales’e karşı 1.lik savaşı veren Quartararo, Vinales’in bir anlık hatasını değerlendirerek liderliğe yükselmeyi başardı ve 5 saniye farkla yarışı kazanan isim olurken kendisinin ve takımının ilk galibiyetini almış oldu.

Marc Marquez Sakatlandı

Son şampiyon Marc Marquez, yarışa liderlik ederken 5. turda dengesini kaybederek çakıl havuzuna doğru gitti. Fakat üstün başarı göstererek motorunun üzerinde adeta rodeo yaptı ve motosikletinden düşmeden piste geri döndü. Aynı takımdaki kardeşi Alex Marquez’in önünde 16. sıradan piste geri dönen Marquez, çok iyi bir performans göstererek rakiplerini birer birer geçmeye başladı. Yarışın sonlarına doğru gelindiğinde 3. sırayı almayı başaran Marc Marquez 2. lik için atak yapmaya hazırlanırken yeniden bir kaza yaptı. Bu kazada ilk seferki kadar şanslı olmayan Marc Marquez, lastiklerine çok yüklenip onları fazlasıyla aşındırdığı için dengesini kaybedip kendisini yerde buldu. Talihsiz yarışçı omuzdan dirseğe kadar uzanan humerus kemiğindeki kırılma sonucu önümüzdeki salı günü ameliyata alınacak. Dualarımız seninle şampiyon!

 Spanish GP Marc Marquez

Maverick Vinales’ten Büyük Kumar

Asfalt sıcaklığının 55 dereceyi kadar gördüğü İspanya’da diğer yarışçıların aksine iki yumuşak lastikle yarışa başlayan Vinales, Marc Marquez’in kazasından sonra liderliğe oturmuştu. Galibiyeti hedefleyen Vinales yarışın ilerleyen zamanlarında hata yaparak liderliği genç yıldız Quartararo’ya kaptırdı. Yarışın sonlarına doğru yine Marc Marquez ile girdiği mücadeleden yine Marquez’in kazası sonucu galip çıkan Vinales yarışı 2. tamamlamayı başardı.

Spanish GP

Ducati’nin Umudu Andrea Dovizioso

Andrea Dovizioso umutsuz başladığı SpanishGP’de podyumu almayı başardı. İtalyan yarışçı 3 hafta önce köprücük kemiğini kırmıştı. 3 haftada hastane yatağından podyuma kadar gelmeyi başaran Dovi yarış sonu açıklamalarında, “Çok mutluyum fakat şu an mutlu olmak için bile enerjim yok, çok zor bir yarış oldu, zaman zaman kontrolümü kaybettim fakat pes etmedim.” diyerek yarış değerlendirmesini yaptı.

Alex Rins’in Omzu Kırıldı

Alex Rins sıralama turlarında şanssız bir şekilde Q2’ye direkt olarak katılamayan isimlerden oldu. Fakat Q1’deki çift yumuşak lastik seçimi ve tecrübesi ile Q2’ye sonradan da olsa girmeyi başardı. Dikkati sanki pamuk ipliğine bağlı olan Rins, hem Q1’de hem de Q2’de önündeki pilotların kaza yapması sonucu dikkati dağılarak kendisini 2 kez yerde buldu. Q2’deki düşüşü çok daha ciddi olan Rins, omuzunda bir kırık oluşması sebebiyle pazar günü olan SpanishGP’ye katılamadı.

Valentino Rossi Yarış Dışı Kaldı

Büyük efsane, deneyimli yarışçı Valentino Rossi, Rins’in sakatlığı ve ısınma turlarında kaza yapan Cal Crutchlow’un da Spanish GP ’ye katılamamasıyla 9.sıradan yarışa başlamıştı. Yarışa çok da kötü başlamayan Rossi yarışın ortalarında bir anlık denge kaybıyla kendisini çimlerde bularak yarışı bırakmak zorunda kaldı.

Rossi ve Marquez dışında Aleix Espargaro ve Joan Mir de Spanish GP `de bitiş çizgisine gelemezken, Jack Miller 4.ve Morbidelli yarışı 5. tamamladı.

Spanish GP Sonuç Tablosu

arabam.com ekibi olarak sakatlanan yarışçılara geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, MotoGP tutkunlarına son dakika haberleri için bizleri takip etmelerini ve motosiklet tutkunlarına da sitemizdeki onlarca motosiklet ilanlarını incelemelerini tavsiye ediyoruz.

Her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here