MotoGP Katalonya GP Sıralama Turları: Quartararo Yine Zirvede

MotoGP Katalonya GP sıralama turları Barcelona-Katalunya psitinde tamamlandı. Gün sabah saatlerinde gerçekleştirilen 3.Antrenman seansı ile başladı. Petronas Yamaha SRT pilotu Franco Morbidelli seansın en hızlı ismi oldu. Sıralama turlarında Q2’ye kalan pilotların belirlendiği 3.Antrenman turunda 10’a giremeyip dışarıda kalan önemli isimler oldu. Perşembe günü antrenman yaparken kolunu kıran Alex Rins’in Katalonya GP’yi kaçıracak olması sebebiyle; 3.antrenmanda ilk 10 yerine 9 sırayı alan pilot doğrudan Q2 seansına kalacaktı. Jack Miller, Pol Espargaro, Marc Marquez ve Taka Nakagami gibi önemli isimle ilk 9’un dışında kalarak Q1 seansında yarışmak durumunda kaldı. Yarış öncesi yapılan son antrenman turunun en hızlı ismi ise Fabio Quartararo oldu. Fransız pilot, daha sonra gerçekleştirilen sıralama turlarının Q2 seansında da oldukça başarılı bir zamana imza atarak; en yakın rakibinin yaklaşık 0.4 saniye önünde pole pozisyonunu aldı.

https://twitter.com/MotoGP/status/1401161700041281538

Q1 Seansı

Seans sıcak ve kuru zeminde başladı. Pilotlar genellikle arka lastiklerinde yumuşak ön lastiklerinde orta hamur tercihinde bulundu. Bundan farklı tercihte bulunan isim ön lastiğine de yumuşak hamur takan Jack Miller’dı. Seansın başlamasıyla piste ilk çıkan isimler Miller, Marquez, Bastianini, Martin ve Pol Espargaro oldu. İlk zaman turları ise Danilo Petrucci ve Lorenzo Savadori’den geldi. Ardından İker Lecuona oldukça başarılı bir derece ile ilk sırayı aldı. Devamında gelen turlarda, favori isimlerden; Jorge Martin ikinci, Pol Espargaro üçüncü, Jack Miller dördüncü, Mark Marquez ise beşinci sırayı aldı. Marquez geçtiğimiz hafta Maverick Vinales üzerinde uyguladığı hava koridoru yakalama denemesini bu kez de Jack Miller üzerinde denedi. Seans bitimine 7 dakika kala Miller bu kez en hızlı zaman turunu atarak ilk sırayı aldı.43-jack-miller_dsc4277.gallery_full_top_fullscreen

Pilotlar pite döndükten sonra bitime 4 dakika kala piste tekrar çıktılar. Seans başında piste birlikte çıkan beşli yine birlikte çıktılar. Marquez, Miller takibini sürdürdü. Seans bitimine 3 dakika kala ikinci sırada olan Lecuona, 9.virajda yaptığı kaza ile kendisi adına Q1 seansını noktalamış oldu. Bu hata İspanyol pilota pahalıya patladı. 4 saniye kala Nakagami en hızlı turu atarak, Lecuona’yı Q1 dışında bırakmış oldu. Ardından birbirinin hava koridorundan yararlanarak gelen ekipten; en önde olan Jack Miller en hızlı turu attı, onun hava koridorunda olan Marquez ikinci sırayı aldı. Ancak Marquez’in hava koridorundaki Pol Espargaro sadece 0.011 daha hızlı bir tur atarak Q2’ye kalma biletini kapan son isim oldu. Marquez ise ikinci ekibin en hızlı ismi olarak yarışa 12.sıradan başlama hakkı kazandı.LEcuona KAza

Q2 Seansı

Q2 seansında ilk seansta olduğu gibi arka lastik yumuşak, ön lastik orta hamur stratejisi vardı. Jack Miller ise yine iki lastiğine de yumuşak hamur takarak piste çıktı. İlk tur Maverick Vinalesten geldi. Sırasıyla Johann Zarco, Brad Binder ve Aleix Espargaro ilk sırayı alacak tur zamanları elde etti. Bitime 11 dakika kala önce Bagnaia dördüncü sırayı aldı. Ardından Quartararo yaklaşık yarım saniye daha hızlı bir tur atarak ilk sırayı aldı. Ancak Fransız’ın zirvedeki konumu uzun sürmedi ve Morbidelli en tepeye yerleşti. Quartararo’nun buna cevabı ise hemen oldu. Tekrar yarım saniye gibi bir farkla ilk sıraya yerleşti Fransız isim. Bu sırada Valentino Rossi’nin 4.virajda kaza yaptığını gördük.

Valentino Rossi’nin Kazası:

https://twitter.com/MotoGP/status/1401158465020628993

Seansın ikinci kısmı diyebileceğimiz bölümde bitime 5 dakika kala herkes son kozlarını oynamak için pistteydi. İlk bölümde kayda değer bir zaman turu atamayan Valentino Rossi bu kez yedinci sırayı aldı. Ardından bir çok pilottan peş peşe zaman turları geldi. Önce Joan Mir üçüncülüğü aldı. Bu konumu ondan sırasıyla Binder ve Zarco elde etti. Sonrasında ise yine sırasıyla Oliviera ve Miller ikincilik pozisyonunu elde edecek turları attı. Ancak Miller bitime 1.5 dakika kala 3.virajda yaptığı kaza ile seansı erken tamamladı. Ardından 10.virajda kaza yapan Pol Espargaro sarı bayraklara neden oldu. Sarı bayraklardan kaçabilen isimlerden Aleix Espargaro dördüncü sırayı alırken; sırasıyla üçüncü sırayı alan Vinales, Morbidelli ve Zarco, Espargaro’yu aşağılara itti. Sıralamayı belirleyen son tur ise Oliviera’dan geldi.

Quartararo’nun Pole Turu:

https://twitter.com/MotoGP/status/1401221418772221952

Bu sonuçla birlikte Fabio Quartararo 1:38.853’lük turu ile üst üste beşinci kez pole pozisyonunu aldı. Fransız pilota en çok yaklaşan isim sadece 0.037saniye geride kalan Jack Miller’dı. 1:38’li zamanlara düşemeyen Johann Zarco ise Pramac Racing’i startın ilk sırasına taşıdı. KTM’Ler ise dördüncü ve sekizinci sırayı alarak yükselen performanslarını sürdürdü.

MotoGP Katalonya GP Sıralama Sonucu:

MotoGP Katalonya GP Yarış Saat Kaçta?

İkinci El Motosiklet İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here