50 bin TL`ye Alınabilecek Off Road Araçları

2
15512
50bin tlye Offroad Araçları

Bu yazımızda yollarda görünce iç çektiğimiz şöyle bir araba alalım dediğimiz araçların 50 bin TL bütçeye uygun olanlarını ele alacağız. 50bin tlye Offroad Araçları  listemize başlıyoruz.

Off Road nedir?

Off road kelime anlamı yol dışı olan otomobillerin çıkamadığı yerlere çıkma isteğiyle ortaya çıkmıştır. İlk zamanlar orduda sınırları korumak amacıyla kullanılmış sonrasında hobi spor dalına dönüşmüştür. Günümüzde birçok kulüp etkinlikler geziler düzenlemektedir. Aynı zamanda yarışlar da düzenlenmektedir.

50bin tlye Offroad Araçları

Suzuki Samurai

50bin TL Offroad Araçları  Suzuki Samurai

İlk aracımız samurai stock haliyle küçücük olan ancak çok basit işlemlerle devasa boyutlara sahip olabilen bir araçtır. Samurai ve Samurai Long şeklinde iki farklı versiyonu vardır. 1.3 litrelik 4 silindir atmosferik benzinli motoruyla lpg’ye uyumu mükemmeldir. Motor gücü 60 hp dir. Çok az gibi gelebilir ancak aktarma organları çok güzel tasarlanmıştır. Arazi vitesleri ile çıkamayacağı rampa yoktur. 4×4 ,4×2 olarak ayarlanabilir. Yukarıdaki fotoğraf long versiyonuna aittir. Aşağıdaki ise normal samurai’dir. Suzuki Samurai’lerin fiyatları 30 bin ₺ den başlar araca koyulan extralara göre fiyat biçilir. Düzgün bir samurai kullanıcısını üzmez.

2.el Suzuki Samurai İlanları

Lada Niva

50bin TL Offroad Araçları  - Lada Niva 50bin TL Offroad Araçları

Lakabı keçi olan dingil mesafesinin kısalığı en büyük avantajlarından birisi olan Lada Niva sürekli 4×4 oluşuyla arazi dışında da yakıt tüketimiyle cebini düşünen insanların günlük olarak kullanmadığı bir araçtır. Bu araçları değerlendirirken arazi içerisinde değerlendirmek lazım sonuç olarak arazi taşıtıdır. Bu araçları günlük araç olarak kullanan birçok insan da vardır. Parçalarının bol ve ucuzluğuyla bilinir. Şasesi otomobil şasesi gibidir yani kupa şaseye bağlıdır. Bu sebeple bu araçların çok fazla yükseltilmesi önerilmez. Bu soruna çözüm bulan niva kullanıcıları. Büyük lastik takabilmek için araçlarının çamurluklarını kesmektedir. Bu araçların fiyatları 25 bin ₺ den başlar extralara göre fiyat artışı görülür.

2.el Lada Niva İlanları

JEEP GRAND CHEROKEE 5.2 v8

JEEP GRAND CHEROKEE 5.2 v8

Amerikan rüyasına gelinebilecek en yakın noktalardan biri olan zj kasa Jeep. Ağır arazi koşullarına kolay bir şekilde hazırlanabilecek veya hazır alınabilecek bu aracımız aynı zamanda iç döşemeleriyle ve tasarımıyla konfor, lüx, performans kelimelerinin tam olarak karşılığı denilebilir. 211 hp’lik v8 motoruyla arazinin yanı sıra asfaltta da çok iyi bir performans sergiliyor. 0-100 km/h verisi 9,5 saniyedir. Lpg ile tam uyumlu motoru çok sakin kullanımda 100 km de17 litre lpg leri görebilmek mümkün. Ama hırçın kullanımda 30 litre civarı da yakabilir. Kurcalanmamış düzgün bir zj sahibini kesinlikle üzmez. Ama bu araç yakıt tüketimi sebebiyle birçok insan tarafından evin 2. veya 3. aracı olarak kullanılmaktadır. Fiyatları 40 bin ₺ den başlar extralara göre artış sağlayabilir.

 2.el Land Rover Cherokee 5.2 İlanları

 

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here