Volkswagen’in İlk Elektrikli Off-Road SUV Modeli Tanıtıldı

0
1142
Volkswagen'in İlk Elektrikli Off-Road SUV Modeli Tanıtıldı

Volkswagen‘in ilk elektrikli off-road SUV modeli tanıttı. Yeni model elektrikli motorun gücüyle dağlarda muhteşem bir performans sergiliyor. Alman otomobil üreticisi Volkswagen, yakın zamanda tamamen elektrikli otomobillere geçmeyi hedefliyor. Bunun için de sürekli yeni modellerini elektrikli tahrik sistemleri ile donatıyor. Son olarak arazi aracı Volkswagen ID. XTREME1 ile elektrifikasyondaki gücünü bir kez daha gösterdi.

Volkswagen’in İlk Elektrikli Off-Road Modeli 200 Km Menzile Sahip

Volkswagen'in İlk Elektrikli Off-Road SUV Modeli Tanıtıldı

4×4 olarak üretimi tamamlanan Volkswagen ID. XTREME1 bir elektrikli motora sahip. İki mıknatısı olan bu motor ön tekerleklere 220 kW güç veriyor. Arka tekerleklere de 285 kW güç sağlıyor. Tüm bunları ise 100 kW’lık bataryası sayesinde yapıyor. Ayrıca hızlı şarj desteği olan batarya şu anda 200 km menzil kat etme potansiyelinde. Ancak Alman otomotiv devi bu menzili artırmayı hedefliyor. Yakın zamanda 500 km menzil kat etme potansiyeline ulaşması bekleniyor.

Volkswagen ID. XTREME1 ile Dağlarda Çevre Dostu Macera

Volkswagen'in İlk Elektrikli Off-Road SUV Modeli Tanıtıldı

Volkswagen’in ilk elektrikli off-road modeli Volkswagen ID 4 GTX’e oldukça benziyor. Ona göre daha büyük olan araç tamamen zorlu koşullara hazırlıklı. Dışarıdan bakıldığında ilk olarak güçlü ön tampon demiri dikkat çekiyor. Ayrıca güçlü tavan LED aydınlatmalar da gücüne güç katıyor. Son olarak 18 inçlik jantları da ve güçlendirilmiş araç altı zırhı ile dağ macerası için hazır hale gelmiş oluyor. 2023 yılının sonu gibi piyasadaki yerini alacak olan modelin fiyatı henüz belli değil.

İkinci El Volkswagen SUV Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here