Hennessey Mammoth 1000: 6 Tekerlekli Dev Bir Canavar

0
5316
Hennessey Mammoth 1000, siyah renk, önden görünüm

Hennessey Mammoth 1000 TRX 6×6, artık resmi olarak üretimde. Yeni Mammoth 6×6, büyük araç tutkunlarına özel bir tasarıma sahip. Çünkü söz konusu arazi gücü olduğunda arazi tutkunları için bir sınır yok. Hennesey Performance, halihazırda bir araç modifiye şirketi. Ford Mustang, Jeep Grand Cherokee Trackhawk gibi radikal ve eksantrik kreasyonlara sahip. Üstelik Mammoth 100 gibi arazi modellerinde ayrıca iyiler. Üstelik, arazi tutkunlarının ne istediğini gerçekten iyi biliyorlar. Sadece 12 adet üretilecek olan bu dev araç şirket için de çok özel. Öyle ki, Hennessey yaptığı açıklamalarda şimdiye kadar yaptığı en özel ve pahalı pikap olacağını söyledi.

Hennessey Mammoth 1000, siyah renk, yandan görünüm

RAM 1500 TRX piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra Kuzey Amerikalı marka bu arabayı dönüştürmek için sabırsızlanmaya başladı. Bu nedenle arabaya bazı çılgın özellikler eklemeye karar verdi. Böylece zaten 712 beygir gücünde olan V8 motoruna bir şeyler eklemek istedi. Halihazırda standart olarak 880 Nm tork gücünde olan aracı daha da ulaşılmaz hale getirmek istedi. Çünkü bunun artık dünyadaki en hızlı ve en güçlü pikap olmasına karar vermişti. 

Ultra Güçlü Motoruyla Hennessey Mammoth 1000 TRX 6×6

Hennessey Mammoth 1000, siyah renk, arkadan görünüm

Dünyanın en güçlü canavarlarından biri olan aracı hareket ettirmek için en az onun kadar iddialı bir motor gerekiyor. Bu nedenle Hennessey Mammoth 1000 TRX 6×6, 6.2 litrelik Hellephant V8 süper şarjlı bir motorla buluştu. Böylece en az dört tekerlekten çekişli versiyonlarda olduğu kadar inanılmaz bir çekiş gücüne sahip oldu. Öyle ki 1.012 hp güç ve 1.314 Nm tork ile üst düzey performansı vaat ediyor. 

Çok Uzun, Çok Geniş, Çok Yüksek

Hennessey Mammoth 1000, siyah renk, yandan görünüm

En az güçlü performansı kadar ihtişamlı dış tasarımı da araç hakkında birçok şey söylüyor. Bu dev canavar, yalnızca bir çift ekstra lastikten oluşmuyor. 2,24 metre genişliğinde ve 2,1 metre yüksekliğinde olan pikap 7,19 metre uzunluğunda. Tüm bunları ise 6×6 aktarma gücü ile birleşince oldukça devasa ve yenilmez bir araç ortaya çıkıyor. Üstelik Hennessey Mammoth 1000 6X6, gövdeyi daha da yükseğe çıkaran bir süspansiyon kaldırma kitine sahip. Ayrıca yepyeni LED aydınlatmaları da gece görüşünü güçlendiriyor.

SUV, Pickup ve Arazi Aracı Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here