Elon Musk: ‘Tesla Robotaxi Otobüsten Daha Ucuz Olacak’

0
1427
Tesla Robotaxi

Otomotiv sektörünün çılgın CEO’su Elon Musk, Tesla Robotaxi hakkında açıklamalarda bulundu. Austin’deki yeni Tesla fabrikasının açılışında konuşan Musk, yakında toplu taşımaya yepyeni bir bakış açısı getireceklerini duyurdu. Ayrıca oldukça fütürist görünecek olan bu aracın tamamen otonom olacağını da ekledi. Tüm ayrıntıları vermedi. Ancak otobüslerden daha ucuz ama daha konforlu bir toplu taşıma aracı üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Elon Musk, Tesla’nın da 2022 yılında bazı zorluklar yaşadığını kabul etti. Ama sorunların yeni projelere engel olmadığını da ekledi. Sonrasında da gizemli  otonom araç “Tesla Robotaxi” hakkında bazı detaylar verdi.

Mil Başına En Düşük Maliyet

tesla robotaxi

Öncelikle ekonomik olacağını belirten Musk, seyahat edilen mil başına en düşük maliyetle çalışacağını söyledi. Toplu taşımaya yeni bir bakış açısı getirecek olan Tesla Robotaxi elektrikle çalışacak. Böylece hem doğa dostu hem de fiyatı itibariyle tüketici dostu olmuş olacak. Öyle ki, Musk’a göre insanlar bir otobüs biletinden daha düşük bir fiyatla bu araçları kullanacak. 

Tesla Robotaxi: Tamamen Otonom Toplu Taşıma Aracı

Bu otonom toplu taşıma aracında geleneksel toplu taşıma araçlarında bulunan çoğu şey olmayacak. Yani alışageldiğimiz direksiyon simidi, gaz pedalı ve şoförler olmayacak. Bunların yerine yolcular tüm alanı istedikleri gibi kullanacaklar. Üstelik alışılageldiği gibi sıralı halde koltuklar da olmayacak. Tam bir yaşam alanına yakışır şekilde ferah bir oturma düzeni planlanıyor. Üstelik yolcular için büyük sürgülü kapılar ve tamamen camla kaplı kabin ekstra konfor anlamına geliyor.

Tesla robotaxi

Üstelik Tesla Robotaxi tek bir çeşit olmak zorunda değil. Birden fazla çeşidi olması planlanan Robotaxi’nin farklı ihtiyaçlara karşılık vermesi beklentiler arasında. Mesela Tesla, uzun yola çıkacak toplu taşıma araçlarını dinlenme odaklı hazırlamayı planlıyor. Böylece yolcular uzun yolculuk boyunca uyumak isterlerse uyuyabilirler. Veya çoğunlukla ofis çalışanlarının kullanacağı Robotaxi modeli, daha çok bir ofisi andıran tasarıma sahip olabilir. Tüm bunlarla Tesla’nın ve Elon Musk’ın sağlamak istediği asıl şey, insanların yaşam kalitesini artırmak. Üstelik hızlı, güvenli ve ucuz bir ulaşımla insanlara gün içerisinde fazladan kaliteli bir kaç saati geri kazandırmak. Tesla Robotaxi’nin henüz açıklanmayan çok fazla özelliği var. Ancak yine de hayatlarımızı büyük ölçüde değiştireceğe benziyor. Bu otonom toplu taşıma fikrinin yakın gelecekte nasıl şekilleneceğini hep birlikte göreceğiz.

Elektrikli Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here