Honda Türkiye’de Üretimi Durduruyor!

0
12777
Honda Türkiye CEO

Honda Türkiye’de üretimi durduruyor! Japon otomotiv devi Honda’nın Türkiye fabrikasında üretimi duracak. Bu ne anlama geliyor? Honda Türkiye pazarından çekiliyor mu? Bu karar Honda fiyatlarına etki eder mi? Detaylara bakalım…

Honda Türkiye’de Üretimi Durduruyor!

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan ve Türkiye’de ürettiği modellerle dünyaya açılan Honda, geçtiğimiz gün ülkemizde üretimi durduracağınız açıkladı. Peki, bu kararın arkasında ne var ve sonuçları nasıl olur?

Hemen Değil!

Bir fabrikanın üretimi durdurması bir günde olmuyor elbette. Honda Türkiye fabrikasındaki üretim de 2021 yılına kadar devam edecek. Yani 2 yıl daha Türkiye’deki Honda fabrikası çalışacak.

Honda Türkiye’den Çekilmiyor!

Bu haberi Honda, Türkiye’den çekiliyor gibi yorumlamak çok yanlış. Zira, marka, sadece Türkiye fabrikasının çalışmasına son verecek. Ancak Honda ithalatı, servis hizmeti ülkemizde devam edecek.

Honda Türkiye’deki Fabrikayı NedenKapatıyor?

Honda Türkiye A.Ş, 2021 yılında mevcut Civic Sedan modelinin üretiminin tamamlanmasını takiben Türkiye’deki otomobil üretim operasyonunu sonlandırma kararı aldı. Yapılan şirket açıklamasına göre söz konusu karar, küresel otomotiv endüstrisindeki elektrifikasyon alanında yaşanan gelişmeler ve bu gelişmelere bağlı olarak uygun üretim kapasitesinin sağlanması gerekliliği nedeniyle alındı.

Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura şöyle bir açıklama yaptı:

“Türkiye’deki otomobil üretim faaliyetlerini 22 yıldır başarıyla sürdüren Honda Türkiye, bu dönemde tüm hedeflerine ulaşmış olmaktan gurur duymaktadır. Honda’nın Türkiye’de son birkaç yılda ortaya koyduğu etkileyici performans, şirketin Türkiye piyasasına duyduğu büyük güvenin en önemli kanıtıdır. Bu nedenle Honda Türkiye, satış ve satış sonrası operasyonlarını müşterilerine sunduğu yüksek hizmet kalitesiyle 2021 yılından sonraki dönemde de sürdürecektir. Bu doğrultuda, Türkiye’de araç ithalatı ve dağıtımını içeren otomobil operasyonları kesintisiz olarak devam edecektir. Honda Motosiklet operasyonları bu karardan etkilenmeyecektir. Önümüzdeki üç yıllık sürece dair ayrıntılar zaman içerisinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Sıfır Honda Civic fiyat listesi burada!

Nasıl Etkileniriz?

Honda’nın dünya genelinde çok tutulan Civic modeli ülkemizde üretiliyor. Bu da hem ülkemiz ekonomisi için hem de otomotiv sektöründeki yerimiz için gerçekten değerli. Elbette Türkiye Honda fabrikasında çalışan binlerce insanın istihdamı ve onların aileleri ile birlikte geniş bir kitlenin yaşamı da söz konusu. Bu nedenle Hondan’ın kararının üzücü tarafları çok. Diğer yandan bu durum Honda fiyatlarını etkiler mi sorusu geliyor akla. Honda, yerli markamız değil ama ülkemizde üretiliyor olması bizim Honda Civic modeline bir parça daha kolay ulaşmamızı sağlıyordu. Ancak bu durumda 2022 itibariyle yani 2022 model Honda Civic fiyatlarında işler biraz değişebilir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here