Ferrari Breadvan Hommage İle Tanıdık Bir Görüntü

Hollandalı tasarım evi Niels van Roij Design, geçmişte bir Rolls-Royce Wraith Wagon ve bir Tesla Model S Shooting Brake gibi bazı çarpıcı kreasyonlar inşa etmesiyle gündeme gelmişti.  Şimdi ise gerçekten beğenileri kazanmaya aday bir tasarım olan Ferrari Breadvan Hommage ile tekrar göz önüne geliyor.

Niels van Roij Design, son projesi için ünlü Ferrari 250 GT SWB Breadvan yarışçısını yeniden tasarladı. “Breadvan Hommage” olarak adlandırılan tek seferlik proje, bir Ferrari 550 Maranello’ya dayanıyor. Ferrari’nin mevcut GTC4 Lusso atış frenine bir alternatif isteyen İtalyan markasının “gerçek bir hayranı” için inşa edildi.

iç mekan

Tek Seferlik Bir Tasarım

1962’de üretilen orijinal Ferrari 250 GT SWB Breadvan gibi, bu modern yeniden tasarım da kesinlikle tek seferlik bir tasarım.

Orijinal araba 1961 Ferrari 250 GT SWB’ye dayanıyordu ve Scuderia Serenissima tarafından Le Mans’ta yeni Ferrari 250 GTO’ları almak için görevlendirildi. Aerodinamik gövdesi ve Kamm kuyruğu ona Breadvan takma adını kazandırdı.

Breadvan Homage hala 550 Maranello olarak anımsanabiliyor fakat önden motorlu süper otomobil; özel farlar, ön çamurluklarda şekillendirilmiş hava girişleri ve ısmarlama bir dörtlü egzoz ve elle dövülmüş bir gövde karoser ile Bas van Roomen tarafından yeniden tasarlandı. Çatıda ve kaputta yer eden detaylar ise orijinal Breadvan’a saygı duruşu olarak göze çarpıyor. Ön cam dışında, her panel değiştirildi veya kapsamlı bir şekilde modifiye edildi.

İç Tasarımı Dikkat Çekici

İç kısımda, el yapımı iç mekan mavi Alcantara karbon fiber koltuklara sahipken, orta konsol, alt kapı kartları ve tavan döşemesi kapitone siyah deri ile süslenmiş. Diğer yerlerde, kapı panellerinde boyanmamış, elle dövülmüş bir alüminyum elementler bulunur ve üstyapı da tek bir alüminyum kabuk üzerine inşa edilmiştir. Ismarlama kadranlar retro görünüme katkı sağlayan parçalar olarak göze çarparak tasarıma çok etkili bir hava katıyor.

Kaputun altında, Breadvan Hommage, 478 beygir gücü ve 419 lb-ft tork üreten 5.5 litrelik V12 motoru koruyor. 550 Maranello’nun 4,3 saniyede 0-62 mil / saat hızlanmasını sağlıyor. Ayrıca, 3,783 pound ağırlığında ve 20 inçlik daha büyük tekerleklere binen 550 Maranello’dan biraz daha hafif.

Müşterinin bu çarpıcı Ferrari Breadvan araç için ödediği fiyat açıklanmadı. Fakat önemli bir mirasa dayanan bu özel yapım aracın fiyatının ucuz olacağını düşünmek neredeyse imkansız.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here