Euro NCAP Yeni Derecelendirme Programı ve Van Güvenliği

Tüketici araç güvenlik derecelendirme kuruluşu Euro NCAP yeni derecelendirme sistemleri ile araçları ölçmeye başladı. Düşük güvenlik derecelendirmeleri nedeniyle FIAT Talento, Opel / Vauxhall Movano, Nissan NV400, Renault Master ve Renault Trafic dahil olmak üzere çeşitli yeni van modellerini satın almaktan kaçınmaları gerektiğini söylüyor.

On dört ticari kamyonet, çarpışmadan kaçınma ve sürücü destek sistemlerine öncelik veren yeni kriterler kapsamında Euro NCAP tarafından ödül almaya hak kazandı. Geçen yıl Avrupa satışlarının yüzde 98’ini kapsayan on dokuz kamyonet, AEB, Şerit Desteği, Hız Yardımı ve Yolcu Durumu İzleme dahil Euro NCAP 2018 Güvenlik Yardımı protokollerine göre test edildi.

Yeni derecelendirmeler, ticari kamyonetlere daha geniş Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri takılmasını teşvik ediyor. Filo operatörlerinin ve işletme sahiplerinin daha güvenli seçimler yapmasına yardımcı olacak farklılıkları gösteriyor.

ford transit

Talep Edilen Özellikler

Ticari kamyonet sürücülerinin ve tüm yol kullanıcılarının yararına, Euro NCAP bazı özellikler talep ediyor:

  1. Genel Güvenlik Yönetmeliği öncesinde ticari kamyonetlerdeki güvenlik ekipmanlarının standardizasyonu;
  2. Ticari kamyonetlerdeki gelişmiş sürücü destek sistemlerinin (ADAS) otomobillere takılan en son teknolojiye uyacak şekilde daha iyi performansı;
  3. Filo operatörleri, sürücülerinin güvenliğinin sorumluluğunu üstlenmeli ve satın alma kararlarını verirken Euro NCAP’nin yeni sıralama planında minimum gümüş düzeyinde performans talep etmeli;
  4. Kamyonet üreticilerinden, web sitelerinde ve pazarlama materyallerinde araçlarında bulunan güvenlik özellikleriyle ilgili daha fazla netlik.

Dünya çapındaki salgın ve gelişen evde kalma ekonomisi, teslimat araçlarına olan ihtiyaçta önemli bir artışa neden oldu.

Güvenlik teknolojilerinin uyumu ile ilgili olarak, bölgesel farklılıklar görülüyor. Bir ülkede standart olan sistemler diğerlerinde isteğe bağlı olabiliyor.

euro ncap yeni derecelendirme

“Güvenlik Sistemleri Çok Zayıf”

Euro NCAP Genel Sekreteri Michiel van Ratingen şunları söyledi:

“Bizi ilk etkileyen şey, bu segmentteki araçların genel olarak güvenlik sistemleriyle ne kadar zayıf olduğuydu. Binek araçlarda artık standart olan teknoloji, neredeyse istisnasız olarak, kamyonetler için bir opsiyon olarak geliyor. Sadece bu değil, tek tek ülkelerde nelerin mevcut olduğu ve sistemlerin hangi işlevleri sunduğu konusunda büyük bir netlik eksikliği var. Üreticiler, insanların bu seçenekleri satın almasını gerçekten kolaylaştırmıyor ve test etmek istediğimiz sistemlerle donatılmış minibüsleri elde etmek için çok uğraştık. Bu nedenle, gördüğünüz sonuçlar, kamyonetlerin yolda göstereceği en iyi performansı temsil ediyor. Büyük olasılıkla yollarda, test ettiğimiz kadar iyi donanımlı çok az sayıda kamyonet var. Bu da bugün mesajımızın bir parçası: üreticiler bu segmentin güvenliğini daha ciddiye almalı ve filo alıcıları, sürücüleri ve tüm yol kullanıcılarını için daha iyi koruma sağlamak için güvenlik seçeneklerini seçmekte ısrar etmeli. Pazarın bu segmentine standart olarak yerleştirilmiş iyi performans gösteren güvenlik teknolojisi istiyoruz. Altın ödül kazanan Ford, Mercedes-Benz ve VW yolu gösteriyor. ”

1 YORUM

  1. Ticari araçlar için böyle bir derecelendirme oldukça faydalı bir çalışma oluyor. güvenlik her araç için en önemli kriter kabul edilmeli.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here