Hyundai Ioniq 5 İçin Geri Sayım Başladı

Hyundai Ioniq 5, Koreli otomobil üreticisinin ilk özel elektrikli otomobili olma ünvanını taşıyor. Böyle önemli bir aracın da yeni bir çağ başlatacağını düşünmek yanlış olmaz. Söz konusu döneme hızla yaklaşıyoruz, Ioniq 5 önümüzdeki ay piyasaya sürülecek. Bu süreçte de araçla ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. Kesin bir tarih belirlemeden, Hyundai bir tür casusluk dramına karışan elektrikli araba ile ilgili görüntüler gösterdi. Görünüşe göre son hali hakkında her şeyi Şubat ortasında öğreneceğiz.

Otomobille İlgili İpuçları

Otomobil, birçok açıdan Ioniq 5’i doğrudan önizleyen Hyundai 45 konsept otomobiline benziyor. Şimdiye kadar, farlarda kare LED vurgu ışıkları, dikkat çekici arka lambalar ve çentikli bir profil görmek mümkün. Otomobil üreticisi ayrıca bu ayın başlarında birkaç karanlık teaser göstererek son otomobilin 45 konseptine ne kadar benzeyeceğini pekiştirdi.

43 saniyelik klipte Hyundai, Telluride ve yeni Sonata gibi görünen markanın diğer modelleriyle dinamik sahneler gösteriyor. Sonuçta Ioniq 5, “dünyayı yeniden döndürme” sözü veren kare LED farlarıyla kısa bir görünüm sağlıyor. Tanıtım videosu çok fazla bilgi vermiyor ama en azından pille çalışan hatchback’in parçalarını farklı açılardan görmek mümkün.

Ayrıca bir Ar-Ge laboratuarında, arabanın kabuğunun ve güç aktarım mekanizmasının çalışıldığı bir sahne var. Ioniq artık Hyundai’nin elektrikli otomobil alt markası ve bahsettiğimiz Ioniq 5’i Ioniq 6 ve 7 takip edecek.

hyundai ioniq 5

Parametrik Pikseller

Bu ayın başlarında Hyundai, Ioniq 5’in “Parametrik Pikseller” tasarım özelliğini detaylandıran üç ön görüntüsünü yayınladı. Bu, şirketin “en küçük dijital görüntüleme biriminden” ilham alan farlar ve arka lambalar için kullandığı teknolojiye verilen isim. Bahsetmeye değer bir diğer özellik de panel boşluklarının görünümünü azaltır ve otomobilin aerodinamiğini iyileştiren kaput olarak öne çıkıyor.

Üretilen elektrikli araç, Concept 45’ten büyük ölçüde ilham alacak ve Hyundai-Kia’nın E-GMP elektrikli araç mimarisini temel alan ilk modeli olacak. Araç tabanının altında düz, kaykay benzeri bir pil dizisi bulunuyor. Standart olarak, Ioniq 5’in çift motorlu bir kurulum ve hızlı şarj işlevi kazanması ve WLTP standardıyla ölçülen sadece beş dakika içinde 100 kilometre boyunca enerjiyi geri kazanmasına izin vermesi bekleniyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here