Cupra Formentor ‘u ABT’nin Gözünden Görün!

Almanya merkezli bir araç modifikasyon şirketi olan ABT, VAG grubu otomobillerini yeniden yaratmayı çok seviyor. Başarılı şirket ABT; Audi, Volkswagen, Seat ve Skoda modellerine sadece tasarım yorumu değil, mekanik yorum da katıyor. 1970 yılında kurulan tecrübeli şirket, sadece modifikasyon noktasında hizmet vermiyor. Motor sporlarında da varlığını sürdürüyor. Geçtiğimiz dönemde Seat’tan ayrılarak farklı bir marka olarak tanıtılan Cupra, iddialı modeli Formentor’u piyasaya sürdü. Markanın hızlı SUV modeli Formentor, ABT’nin garajına girdi ve bambaşka bir halde çıktı. Cupra Formentor, ABT dokunuşlarıyla adeta yeniden doğdu. Cupra Formentor ‘un ekstralarını inceleyelim.

Cupra Formentor

 

 

ABT ile Daha Güçlü Bir Cupra Formentor!

ABT’nin yaptığı mekanik dokunuşlar ile güçlenen model, 2.0 litrelik TSI motor ünitesinden aldığı gücü arttırdı. Formentor, yapılan işlemler sonrasında 59 beygirlik artı güç ve 50 Nm ‘lik ekstra tork kazandı. Bu eklemelerle Formentor, 365 beygirlik güce ve 450 Nm’lik tork verisine ulaştı. Cupra Formentor ABT yorumu ile 0-100 verisini de güncellemiş oldu. 4.9 saniyede 0’dan 100’e ulaşan model, artık 4.6 saniyede bu hızlanmayı tamamlıyor.

Cupra Formentor

Yırtıcı Tasarım Detayları ABT ile Geldi!

Formentor’un egzoz yapısı değiştirildi. Standart versiyona oranla daha büyük bir egzoz sistemi kullanıldı. Ayrıca süspansiyon sisteminde de güncellemeye gidildi. ABT dokunuşu ile model 35 mm daha alçak hale getirildi. Orijinal versiyon ile gelen jantlar ise yerlerini 20 inç büyüklüğündeki Sport GR jantlara bıraktı. Jant seçenekleri arasında siyah renk olduğu gibi farklı iki tasarım da bulunuyor. Bu jant tasarımlarından biri yine 20 inç boyutundayken, diğeri 19 inç boyutunda.

Cupra Formentor

İkinci el satılık otomobil ilanları

Audi S3 ‘e ABT Yorumu Geldi! | 2021 Audi S3 ABT

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here