Kameralara 2021 Cupra el-Born EV Yakalandı!

1
2132
el-born

SEAT, Temmuz ayının başlarında el-Born EV’nin  Cupra performans markası altında satılacağını duyurdu.

Esasen Volkswagen ID.3’ün (biraz) daha sıcak bir versiyonu olan Cupra el-Born, 2021’in ilk yarısında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Bu da araç için gerekli testlerin ileri bir zamanda yapılması anlamına geliyor. Bununla birlikte yollarda prototipi gözüken bu  tasarım, meraklı gözlerden korumak için tasarlanmış tam bir kamufle ile kullanıcılardan gizlenmiştir.

El-Born’un tasarımının tamamen bir gizem olduğu söylenemez. Çünkü üretim modeli olarak 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan aynı adı taşıyan konsept araca çok yakın olacaktır diye düşünülüyor . SEAT’ın yaptığı tek şey Cupra logolarını Temmuz 2020’de tanıtılan üretim öncesi prototipte Cupra rozetleriyle değiştirmek olacaktır.

el born
2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan aynı adı taşıyan konsept araç

Cupra el-Born, elektrikli araba olarak aynı sınıfta olan VW ID.3 ile paylaşacak ve bunun yanında Almanya’daki Zwickau fabrikasında üretilecek. ID.3’e göre daha güçlü ve alternatif olarak pazarlanacağı için, el-Born yüksek performanslı 150 kW (204 PS / 201 HP) elektrik motoru ve daha gelişmiş batarya olan 82 kWh pil (77 kWh net) ile gelecek.

Cupra el-Born 2,9 saniyede sıfırdan 50 km/h hızlanmasını ve tek bir şarjla 500 km’yi (310 mil) kat etmesini sağlayacaktır. Tasarımın yanı sıra, onu benzer şekilde donatılmış VW ID.3’ten ayıran bir farklı özelliği ise, mevcut DCC Sport dinamik şasi ayarı ile sağlanan daha keskin yol tutuşu ve artırılmış yol kabiliyeti olacaktır.

Şimdilik bu özelliklerin sadece el-Born’a özel olması bekleniyor. Ancak VW Grubu içindeki son teknolojiler göz önüne alındığında bu araca yapılacak her şey mümkün olacaktır. Doğal olarak Cupra EV, üstün pazar konumlandırması göz önüne alındığında, VW ID.3’ten daha yüksek bir taban fiyatına sahip olabilir.

2.El Seat Modelleri 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here