Geçtiğimiz günlerde Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile  Peugeot Société Anonyme (PSA)’in Stellantis adı altında birleşme kararı aldıklarını sizlere açıklamıştık. Birleşmeye hazırlanıldığı günlerde herkes tarafından dikkat çekecek bir olay yaşandı. Avrupa Yatırım Bankası FCA’ya 950 milyon dolar yatırım için maddi destek sağlayacağını duyurdu.

FCA ‘nın Elektrikli Araçları için 950 Milyonluk Destek

Yapılan açıklamaya göre, Avrupa Yatırım Bankası (EIB), Fiat Chrysler Automobiles’in  elektrikli otomobil geliştirme çalışmaları için 950 milyon dolarlık bir finansman sağladı.

Fabrikalarındaki üretim kapasitesini artırmak için çalışmalarına devam eden Fiat Chrysler Grubu, yaklaşık 6 milyar dolarlık bir yatırım planını bizlere açıklamışlardı. Bunun üzerinden de fazla zaman geçmeden bu konu ortaya çıktı.

fca

İtalya’nın Güney bölgesinde FCA’ya ait  fabrikalarda üretilecek elektrikli ve hibrit otomobilleri barındıran anlaşma ile, FCA’nın çalışacak olan insanlara daha çok  istihdam ve çevreye daha az az zararlı  üretim gibi önemli konularında karşılanması bekleniyor.

Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ve FCA,geçtiğimiz yaz aylarında da 360 milyon dolarlık kadar  bir finansman paketi üzerinde anlaşmaya varmışlardı. FCA, hibrit otomobillerinin Pomigliano Melfi fabrikasında; elektrikli otomobillerinin ise Torino fabrikasında üretileceği ön görülüyor.

Bu destekten önce de yeni bir gelişme olan PSA ile Fiat Chrysler’ın (FCA) birleşme planlarında koronavirüs kaynaklı değişiklikler yaşanacağı ortaya çıkmıştı.

Buna göre, FCA’nın hissedarlarına ödenecek 5.5 milyar euro özel nakit kar payının 2.9 milyar euroya düşürülmüş Fransalı PSA ise birleşme tamamlanana kadar otomotiv tedarik şirketi Faurecia’da sahip olduğu yüzde 46 hissenin devrini erteleyeceği açıklamıştı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here