Sunroof Su Alıyor Ne Yapmalıyım?

0
8735

Bir premium göstergesi olan sunroof, otomobillerde camlar açıkken giren sert rüzgarın yanı sıra ergonomik yapısıyla araçların aerodinamik yapısına uygun bir şekilde dizayn edildikleri için içeriye giren temiz havanın daha hafif girmesini sağlayan bir çeşit havalandırma sistemidir. Sunroof kavramı sadece araçlar için değil havuzların veya binaların üzerindeki açılır kapanır sisteme de verilen bir isimdir. Yani, halk arasında açılır-kapanır cam sistemlerine genel olarak verilen isime sunroof denir. Araçlarda bulunan sunroof tipleri büyük oranda elektrikli mekanizmalara sahiptir. Ancak mekanik sistemle çalışan sunroof tipleri de vardır. Sunroof’ların çalışma prensibine bakıldığında basınca dayanıklı halat sayesinde mekanizmayı hareket ettirir. Sunroof tipleri araç marka modeline göre değişiklik gösterse de çalışma prensipleri genelde aynıdır. Sunroof, bakım gerektiren bir donanımdır. Zamanla arıza yapabilir. Oluşan arızalardan biri de sunroof ‘dan içeri akan sudur. Bu yazımda ise sizlere “Sunroof Su Alıyor Ne Yapmalıyım?” Sorusunun cevabını vereceğim.

sunroof su alıyor

Sunroof Su Alıyor Ne Yapmalıyım?

Birçok kişi su alma korkusu yüzünden otomobil alırken sunroof tercih etmiyor. Oysa sunroof bakımları yapıldığı takdirde arıza yapmayacak bir donanımdır. Ancak bakımları zamanında yapılmayan sunroof’lar arıza yapabilir. Bu arızaların başında ise kabin içerisine su alma arızası gelir. Yağış esnasında aracın sunroof bölümüne giren su, tahliye hortumları vasıtasıyla araçtan atılır. Ancak bakımları zamanında yapılmayan kanal temizliği zamanında yapılmayan araçlarda tahliyeler tıkanır. Kanalda biriken su tahliyeden atılamayacağı için aracın içerisine girer. Tavan döşemesinde oluşan lekelerin en büyük sorumlusu sunroof’dan içeri sızan sudur.

sunroof su alıyor

Çözüm Nasıldır?

Sunroof çalışma prensibi gereği tahliye hortumları bulundurur. Genelde tahliye hortumları tavanın 4 köşesinde bulunur. Tahliye giderleri tıkandığında yapılması gereken; tel vasıtası ile giderlerin tıkanıklığı açılır ve sorun çözülmüş olur. Sunroof giderlerinin tıkanmasının en büyük sebebi, sunroof kızaklarında zamanla biriken kirdir. Sunroof kızakları belirli periyotlarla temizlendiği takdirde; tahliyeler tıkanmaz bu sayede de araç içerisine su alma gibi bir problemle karşı karşıya kalmazsınız. Sunroof temizliği sonrasında kızakları yağlamak da sunroof’un stabil çalışmasını sağlar ve zorlanma sonucu oluşabilecek arızaların önüne geçer.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here