İkonik Nissan 400Z için geri sayım başlamıştı!

2008’in sonlarından beri piyasada olan Nissan’ın ikonik Z spor otomobili yeniden tasarım için çoktan beklenen bir durumdu. Nissan, nihayetinde yaşlanan 370Z Coupe’nin yerini alacak yeni bir otomobili tanıtmıştı. Nissan 400Z. Bu tanıtımdan beri, gelecekteki Toyota Supra rakibinin ayrıntılarını merakla tahmin ediliyordu. Otomobil üreticisi “Nissan Next: A’dan Z’ye” adlı en son stratejisini açıklamıştı. Bu planın bir parçası, önümüzdeki 18 ay içinde 12 yeni modelin lansmanını gerektiriyordu. Nissan Mayıs ayında kapsamlı stratejisini açıkladığında, yaşlanan simgeye yönelik bir güncelleme de içerdiği varsayılmıştı. Bu nedenle bu haber, sevenlerini mutlu edecek iyi bir haber olmuştu.

Elektrikli araçlara öncelik verilecek

Ancak üreticinin gelecek planları, Nissan’ın en önemli önceliklerinden birisi olan Ariya crossover ile elektrifikasyona büyük ölçüde dayanıyor. Bu sebeple Z severlerin daha sabırlı olmaları gerekecek. Aslında o kadar sabırlı olmaları gerekecek ki, onu kullanmak için 2023’e kadar beklememiz gerektiği bildirildi.

Nissan, Mayıs ayında planlanan ürününün puslu bir sinematik ön izlemesini yayınladığında, spor otomobil hayranları, Nissan Z’yi görmekten son derece  heyecan duymuştu. Spor otomobilin beklenen teslim tarihi 2021 olacağını düşünülüyordu. Fakat kaynakların belirttiğine göre, 400Z olarak adlandırılan araç 2022’ye kadar piyasaya çıkmayacak. 2023’e kadar ise satışa sunulmayacak.

nissan 400z

Önceki modellerde kullanılan sistemleri içerecek

Tahminlere ek olarak, beklentiler de yumuşatılmalı gibi görünüyor. 400Z’nin arkadan çekişli modeller için otomobil üreticisinin Front Midship platformunu kullanacağı tahmin ediliyor. Bu, şu anki 370Z’nin kullandığı platform ve aynı zamanda Infiniti Q50 ve Q60 ile aynı. Yani zaten yeni bir platform değil. Öte yandan, Nissan mimari ile harika şeyler yaptı. Raporlar ayrıca, 400Z’nin hibrit gücü kullanmayacağı, bunun yerine 400 beygir gücünde üretim yapan çift turboşarjlı bir V6 motora dayanacağına dair daha önceki söylentileri doğruluyor. Bu güç ünitesi de, Q50 ve Q60 Red Sport 400 gibi Infiniti modellerinde zaten bulunuyor. Bu, 370Z’nin V6’sına göre sağlıklı be beklenen bir güç artışı olacak.

nissan 400z

FM platformu kökleri, 2001 yılında ABD’ye 2002’de Infiniti G35 olarak gelen JDM V35 Skyline’a dayanır. Mevcut GT-R, Premium Midship adlı FM’nin evrimine dayanmaktadır. 400Z, platformdaki son küçük araç olabilir. Çünkü Nissan Next planı Infiniti’nin, “Nissan-plus” olmaya geçişi sırasında AWD özelliğine sahip seri üretime dayalı Nissan platformlarına geçmesini gerektiriyor.

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here