Tesla üretimindeki çığır açıcı modellere bir yenisi eklenmesi planlanıyor

Tesla, ikisi gerçekten çığır açan Model S, Model X, Model 3 ve Model Y modellerine sahip. Biri Tesla’nın ihtiyaç duyduğu toplu satış başarısını sağladı. Diğeri ise Tesla’nın hala ihtiyaç duyduğu olası satış başarısı olarak görülüyor. CEO Elon Musk daha da cazip bir görülebilecek bir kompakt otomobil hakkında ipuçları veriyor. Tesla’nın daha uygun fiyatlı otomobiller üretme arayışı onu kompakt hatchback segmentine doğru götürüyor. Tesla, doğrudan Volkswagen ID.3’e yönelik Avrupalı bir model yapmayı planlıyor.

tesla

Daha uygun fiyatlı bir araç üretilecek

Yakın tarihli bir konferans görüşmesinde yatırımcılara ve analistlere konuşan Musk, “arabaları uygun fiyatlı yapmazsak misyonumuzda başarılı olamayacağız” dedi. Buna ekledi: “Şu anda nerede olduğumuzla ilgili beni en çok rahatsız eden şey, arabalarımızın yeterince uygun olmaması. Bunu düzeltmemiz gerekiyor. ”

Bazı kuruluşlar Tesla’nın bir değil iki araba, kompakt ve kamyonet benzeri bir durum düşündüğü şeklinde tahminlerde bulunmuştu. Musk, bunlar üzerine geçtiğimiz ay bu açıklamaları yapmıştı. Ancak şu sıralar, Tesla’nın Berlin’deki yeni fabrikasının özellikle daha küçük bir otomobil üretebileceğini söyleniyor.

Yeni teknolojiler ile otomotiv mühendisliğinde devrim

Tesla’nın Alman fabrikası Temmuz 2021’de tamamlanıp faaliyete geçecek. Musk’ın “otomotiv gövde mühendisliğinde devrim” olarak tanımladığı dev bir alüminyum döküm makinesi sayesinde daha küçük, daha ucuz bir model ortaya çıkabileceğine inanılıyor.

Seri üretim endüstrisinde bir ilk olarak kabul edilen makinenin tasarım patentini Tesla geçen yıl patentini almıştı. Bu makine geleneksel olarak birden fazla panel ve parçanın katlanması, kaynaklanması ve yapıştırılmasıyla yapılan tek gövdeli bir çerçeve montaj sürecini büyük ölçüde basitleştiriyor.

Varsayımlar doğru, Tesla yeni modeller düşünüyor

Ayrıntıları açıklamamakla birlikte, gelecekteki Tesla ürün lansmanlarının olabildiğince şaşırtıcı tutulmak istendiği belirtildi. Musk, bir tür kompakt araç ve muhtemelen bir tür daha yüksek kapasiteli bir araç yapılacağını varsaymanın makul olacağını doğruladı.

Tesla, muhtemelen henüz isimlendirilmemiş kompakt modeli giriş seviyesi arabası olarak konumlandıracak. Alıcıları ID.3’ten uzaklaştırmak için 35.000 € civarında fiyatlandırması gerekecek. Almanya’da, Volkswagen’in ilk amaca yönelik tasarlanmış elektrikli arabası 35.754 € (yaklaşık 42.000 $) taban fiyatı taşırken, Model 3 46.880 € ‘dan (yaklaşık 55.300 $) başlıyor. Elbette uygun fiyatlı, son derece göreceli bir terim. ID.3 ile yaklaşık aynı büyüklükte olan sekizinci nesil Golf ise 19.880 € ‘dan (kyaklaşık 23.500 $) başlıyor.

1 YORUM

  1. Musk emin adımlarla dünyanın en zengin adamı olmaya doğru ilerliyor birkaç güne Bill Gates’i de geride bırakacağına eminim hayatını ders olarak okutmak gerek

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here