Cadillac Super Cruise

Cadillac’ın sürüş sistemi Super Cruise 2017’nin sonlarında gelmişti. Supercruise, sürücülere “eller serbest” bir sürüş sunmayı sağlıyor. Bu sistem, kameralar ve sürücünün yeterli dikkati gösterip göstermediğini izleyen direksiyon kolonuna monte edilmiş küçük bir ünite kullanıyor. Otomobili fiilen sürmeyi yöneten kameralar yola ve çevreye yönelendirilmiş ve bir radar sistemi ile birleştirilmiş. Cadillac aynı zamanda kilometrelerce lazer-radar (Lidar) haritasından da yararlanır ve bu sayede aracın sürüş sırasında tam olarak nerede olduğunu belirleyebilir.

Cadillac, 2018’de CT6’da ilk kez ortaya çıktığından beri “eller serbest” sürüş sistemi olan Super Cruise’u yavaş yavaş piyasaya sürüyor. İlk alıcılar üç yıllık ücretsiz Super Cruise’a sahip oldu. Fakat bu onlar için sona ermek üzere olan bir dönem. Cadillac, bundan sonra Super Cruise’u devam ettirmenin kullanıcılara aylık 25 dolara mal olacağını söyledi.

super cruise

Aylık 25 dolara kullanmaya devam edebilecekler!

ABD’deki müşteriler, bu 2018 model yılı sahipleri için hizmet sona erdiğinde ayda 25 ABD doları karşılığında bağımsız bir Super Cruise planı satın alabilecekler. Diğer belirli OnStar ve GM Connected Services paketlerine halihazırda abone olan müşteriler, ayda 15 ABD doları için Super Cruise ekleyebiliyor olacaklar. Super Cruise’un eller serbest sürüş özelliğini sunmak için ihtiyaç duyduğu hassas harita güncellemelerini ve GPS koordinatlarını sağlayan hizmetin çalışması için araçlarda bazı bağlantılar gerekiyor.

Super Cruise olmasa bile bazı özellikler kullanılmaya devam edilebilecek

Super Cruise’a abone olamayan sahipler, yine de sistemin tüm işlevlerini kaybetmeyecekler. Aracın şerit merkezleme, uyarlanabilir hız sabitleyici ve diğer araç içi özellikleri çalışmaya devam edecek.

Bir CT6 satın alan veya kiralayan hiç kimsenin fazladan 25 ABD doları ödemekte sorun yaşayacağı düşünülmeyebilir, ancak rakamlar hızla toplanıyor. Bu, yılda 300 dolar ve beş yıl boyunca 1.500 dolar eder. Bir araba satın alma bağlamında çok fazla para olmayabilir, ancak başlangıçta Super Cruise’un ömrü boyunca CT6’nın bir özelliği olacağı düşünüldüğünü düşünmekteydi. Arabanın diğer özellikleri gibi bunun da ömürlük bir satın alım olduğu düşünülmüştü. Super Cruise, ilk sunulduğu zaman CT6’da 3.100 $ ‘lık sürücü yardım paketi gerektiren 2.500 $’ lık bir seçenek olarak sunulmuştu.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here