Elektrikli Pick Up Piyasası Büyüyor

Tesla Cybertruck liderliğindeki yeni elektrikli pick up araçlardan oluşan bir filo, ABD’deki ve dünyadaki en karlı pazar sektörüne katılmak için geliyorlar. Bir yandan 100 yıllık otomobil üreticileri bu araçları üretmeye başlarken diğer yandan daha önce hiç araç üretmemiş girişimler de çerçevede. Hepsi farklı ve etkileyici istatistikler sunuyor. Bazıları ise gerçekten gereken dikkati toplayıp elektrikli pick up sektöründe bir devrim olacağa benziyor.

Bu araçlardan en öne çıkar birkaçı, büyük ihtimalle sektöre adını altın harfler ile yazdıracak.

Tesla Cybertruck

Cybertruck, su anda en yüksek profilli elektrikli pick up araç. Duyurusu, otomobil yorumcuları, Tesla hayranları ve YouTuber’lar gibi birçok grup arasında tartışmalara ve fikir ayrılığına yol açtı. Nedenini görmek kolay. Cybertruck, on yılın tartışmasız en cesur ürün duyurusu, neredeyse her yönden normlardan ve alışılagelmiş ögelerden dik bir sapma. Özellikle stil konusunda. İlk tepkiler büyük ölçüde olumsuzdu, ancak fikir yavaş yavaş Cybertruck lehine değişiyor gibi görünüyor. Bu, 69.900 $ ‘lık tri-motor versiyonu ve 39.000$’lık temel versiyonu ile sunuluyor.

Aynı zamanda Otopilot, Tesla’nın fantastik yüksek hızlı süperşarj ağına erişim ve şirketin mükemmel bilgi-eğlence sistemi bu araçla birleştiğinde aracın dikkat çekici olmadığını iddia etmek zor.

Rivian R1T

Tesla’nın arkasında Rivian, en iyi pazarlanmış elektrikli pick up girişimidir. Şirketin tescilli bir mimarisi, R1T’yi inşa etmek için bir fabrikası ve birden fazla çalışan prototipi var. Henüz üretilmiş bir Rivian aracı görmediğimiz için hiçbir şey kesin sayılmaz, ancak şirket Amazon ve Ford ile büyük ortaklıklar imzaladı ve misyonuna bağlı görünüyor.  Şirket ayrıca teslimat kamyonetleri ve SUV’lar da yapacak, ancak pick up savaşlarında açılış parçası olarak hizmet veren araç R1T. Kamyon 105-, 135- ve 180-kWh versiyonlarında sırasıyla 230-, 400- ve 500-mil menzillerinde satılacak. Ayrıca, Seviye 3 yarı otonom sürüş için gerekli donanımla birlikte gelecekler, ancak bu özellik lansman sırasında etkinleştirilemeyebilir. Kamyonun başlangıçta 2020’nin sonlarında gelmesi planlanıyordu, ancak gecikmeler ve koronavirüs salgını nedeniyle ilk teslimatları Haziran 2021’e geri çekildi. Fiyatlandırma 69.000 $ ‘dan başlıyor, ancak satışlar başlamadı, bu yüzden fiyatlar da değişebilir.

Ford F-150

Ford, 2022 ortasına kadar elektrikli bir F-150 piyasaya sürmeyi planlıyor. Tam olarak ne zaman olduğun ile ilgili kesin bir bilgi yok. Tahminler de yeterince çoğalmadı. Bununla birlikte, çift elektrik motoru ve “dev” bir ön bagajı ile en güçlü, en sert, en hızlı F-150 olacağı tahmin ediliyor. Ford ayrıca elektrikli F-150’nin şantiyelerde bir jeneratör gibi güç sağlayabileceğini doğruladı.

Her şeye rağmen, bu izlenmesi gereken en önemli araçlardan bir tanesi olabilir. Ford F Serisi, her yıl yaklaşık bir milyon satışla Amerika’nın en çok satan aracıdır. Bunların çoğu F-150’dir. Yani bu Ford’un şimdiye kadar elektrikli araca dönmesi en çok etki yaratacak marka olduğunu gösteriyor.

elektrikli pick up

Bollinger B2

Bollinger, yetenekli bir elektrikli kamyon üretme konusunda oldukça ciddi görünen markalardan bir tanesi. sadece kitlesel bir pazar vuruşu olmasını beklemeyin. B2, 125.000 $ ‘dan başlayacak ve 3. Sınıf bir kamyon olacak. Bu, yasal olarak hava yastığı olmadan satılmasına izin verecek. Basitçe söylemek gerekirse, araç günlük kullanım için yapılmıyor, bu elektrikli pick up zorlu kullanıma odaklanıyor.

Kamyonun 2020’nin ikinci yarısında üretime girmesi planlanıyordu, ancak Eylül 2019’da ortaya çıktığından beri pek fazla haber alınamadı.

elektrikli pick up

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here