Tesla hisseleri düşüş yaşamaya devam ediyor. Tesla’nın geçtiğimiz haftalarda 302 dolar olan hisseleri 288 dolara kadar düştü.

Tesla Hisseleri Neden Düşüyor

Tesla, geçen hisse senedi bölünmesinden dolayı sürekli hisselerinde düşüş yaşamaya devam ediyor. Hisse senedi bölünmesi yatırımcıların daha düşük fiyatlarla fazladan hisse almalarına olanak sağlıyor.

Firma hisse bölünmesi yaptıktan sonra hisselerinin açılış fiyatı 302 dolardı. Ancak daha sonra bu rakam önce 296 dolara, ardından 288 dolara kadar düştü.

Genelde firmalar hisse bölünmesi yapıyorlar. Böylece firmalar yatırımcılarının küçük işlemler yapmasına imkân veriyor. Tesla gibi firmalar için hisse bölünmesi firmalar için çok büyük etkilere sahip değil. Ancak bu durum Tesla için hiç de öyle görünmüyor.

Ağustos 2020 yılında firmanın hisse değeri 2.000 dolara çıkmıştı. Analistlerin hisselerin düşmesiyle alakalı olarak çeşitli iddiaları var. Yatırım yapan kişiler hisse bölünmesinden sonra hisse senedi alımlarını düşürme niyetinde. Bu da hisse fiyatlarının düşmesine neden oluyor.

Diğer bazı analistler ise farklı bir durumdan bahsediyorlar. Pek çok aracı kurumun yatırımcılara kısmi hisse satın almasının bu düşüşte payı olduğunu söylüyorlar. Bu da hisse senedi bölünmesinin yararının en az hissedilmesine neden oluyor.

Tesla Hisselerinin Son Durumu Nedir?

Tesla 2022 yılının ilk yarısında Amerika pazarında elektrikli otomobil satışlarında ön sıralardaydı. Otomobil satışlarında önde giden firma hisse bölünmesi yapmaya karar verdi. Bu da hisselerini arttıracağına düşmesine neden oldu.

Tesla, hisse bölünmesi yaptığı Mart ayından bugüne kadar piyasada %11 oranında değer kaybetti.

2022 yılının başından Eylül ayına kadar ise firma toplamda %16 oranında değer kaybı yaşadı.

2. El Tesla Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here