Elektrikli araç şarj istasyonu açmak isteyenler için işyeri açma ruhsatı alım şartının süresi bir kez daha uzatıldı.

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Ruhsatı Alım Süresi

Resmi Gazete de Şarj Hizmeti Yönetmeliğinde Değişiklik yapılmasına dair bir yazı yayınlanmıştı. Buna göre elektrikli araç şarj istasyonu açmak isteyenler için süre sınırlaması gelmişti.

Normalde şarj istasyonu açma sınırlaması süresi 31 Temmuz 2022 tarihi itibari ile sona ermişti. Şu anda Resmi Gazete de yayınlanan yazıya göre elektrikli şarj istasyonları için işyeri açma ve çalışma ruhsatı alma şartı bir sene daha uzatıldı.

Şu anda güncel elektrikli şarj istasyonu açma ruhsatı alım süresinin son tarihi 31 Temmuz 2023.

Bunun yanı sıra geçmiş yıllarda açılan şarj istasyonlarının ruhsat alması da mümkün olacak.

Resmi Gazete de Yayınlanan Değişiklik ve Türkiye de Şarj İstasyonlarının Durumu

Resmi Gazete de yayınlanan şarj hizmeti yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik maddeleri ise şunları içeriyor:

MADDE 1- 2/4/2022 tarihli ve 31797 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Şarj Hizmeti Yönetmeliğine aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“İşyeri açma ve çalışma ruhsatı

GEÇİCİ MADDE 2- (1) 17 nci madde uyarınca şarj ağı işletmecisi tarafından şarj ağına şarj istasyonu ekleme işlemi için gereken iş yeri açma ve çalışma ruhsatının 31/7/2023 tarihine kadar Kuruma sunulması zorunludur.”

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı yürütür.

Bu yönetmelik değişikliğinin amacı şarj istasyonu yatırımcıları artmasını sağlamak. Ayrıca şarj istasyonu sayısını arttırmak. Böylece ilerleyen süreçte Türkiye’de elektrikli şarj istasyonu sıkıntısı olmayacak.

Şu anda Türkiye’de şarj istasyonu ruhsatı olan 30’a yakın firma var. Bunun yanı sıra şu anda 4.000 adet şarj istasyonu var. Bu sayının 2030 yılına kadar 200.000 adete çıkması beklenmekte.

2. El Elektrikli Araç Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here