Volkswagen ID Xtreme Tanıtıldı

0
1712
Volkswagen ID Xtreme önden görünüm

Elektrikli araç hayranları tarafından coşkuyla karşılanacak olağanüstü bir off-road konsepti Volkswagen ID Xtreme karşımızda. Model, dört tekerlekten çekiş sistemine sahip ve ID.4 GTX’i temel alıyor. Ayrıca Xtreme, modern bir SUV’un güçlü yanlarını, sağlam bir arazi aracının macera duygusuyla birleştiriyor. Volkswagen Geliştirme departmanındaki Andreas Reckewerth (genel araç MEB Başkanı) ekibi tarafından oluşturulan bu ele avuca sığmaz SUV için detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Volkswagen ID Xtreme: Yeni Canavar

Öncelikle VW ID Xtreme modelinin dış cephesi, aracın her türlü arazi macerasına hazır olduğunu gösteriyor. Araç, yükseltilmiş ralli koşu teçhizatı, 18 inç arazi tekerlekleri, ilave ön tamponlu modifiye edilmiş bir çarpışma elemanı ve 3D baskı ile üretilen 50 mm daha geniş kanatları ile çok daha otantik bir konsept olmuş diyebiliriz. Ayrıca LED ışıklı tavan ve tamamen kapalı alüminyum alt gövde ile model araziye hazır durumda.

Diğer yandan bakarsak ise VW ID Xtreme kimlik olarak maksimum duygu ve macera arzusunu taşıyor. Arka aksta yüksek performanslı bir tahrik ve tahrik kontrol ünitesindeki yazılım uyarlamaları, konsept otomobilin sistem gücünü ID’ye kıyasla 65 kW artırarak 285 kW’a yükseltiyor. Resmen elektrikli bir dağ canavarı.

Gürültülü Sürüş Sevenler İçin İdeal

Volkswagen ID Xtreme, akustik olarak da özel bir şey sunmakta; sürüş gürültüsü. Sürüş gürültüsü Volkswagen Design ile birlikte özellikle konsept araç için geliştirildi. Bu gürültü ise tekerlek yuvasındaki bir ses üreteci aracılığıyla dışarıya çıktı. Bunu da asfalta uzak bir konumda bir canavar ile yolculuk etmeyi hissettirecek özellik olarak düşünebiliriz.

Fakat her bakımdan off-road sevenlerin ilgisini çekmeyi başaran bu araç için kötü bir haberimiz mevcut. Aracın geliştirici ekibinin lideri Andreas Reckewerth, “Müşterilerimizin çoğu için araçlar sadece bir ulaşım aracından çok daha fazlası. ID Xtreme ile VW, elektrikli mobiliteyi yeni bir performans düzeyine çıkarttı. Fakat konseptin bu noktada bir üretim versiyonunu alması planlanmadı. Fakat gelişmelere göre bu süreci değerlendireceğiz.” ifadelerini kullandı. Umuyoruz ki modele gelen yoğun ilginin sonucunda bu konsept üretim bandına binebilir.

 

Satılık Tüm Volkswagen Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here